Élet-Stílus

Percek alatt megváltozott a hajléktalan webmester élete

Lefotózták a felirattal, másnap már állásinterjúkra hívták.

Jasmine Scofield utolsó munkanapja után még akart egyet bulizni volt kollégáival, épp egy Mountain View-ban található étterembe tartott a kocsijával, amikor meglátott egy jól öltözött férfit, aki egy táblát tartott maga elé a következő felirattal:

Hajléktalan vagyok, és éhes a sikerre. Vegyen el egy önéletrajzot!

Még a piros lámpánál váltott pár szót a férfival, lefotózta őt, és megkérdezte, hogy kiteheti-e a képet a Facebookra, Twitterre. David Casarez – merthogy így hívták a fedél nélkül élő fiatalt – természetesen hozzájárult a publikáláshoz.

Már aznap este 10 ezren osztották meg a posztot, Jasmine fel is hívta Davidet, hogy beszámoljon neki a hatalmas érdeklődésről. Egy órán át beszéltek telefonon, a srác elmondta, hogy azért költözött Texasból az IT-ipar központjának számító Szilícium-völgybe, hátha sikerül elhelyezkednie, és szeretné befuttatni saját projektjét is: egy applikációt fejleszt.

Ugyanis David szabadúszó webfejlesztő és grafikus.

A férfi elmesélte, hogy a furgonjában lakott, de az óriásira duzzadt diákhitele miatt elvesztette még azt is, így egy parkban egy padon alszik. Számítógépe van, kávézókban tud internetet használni, és grafikai munkákkal annyit meg tud termelni, hogy tudjon enni és a ruháit ki tudja tisztítani, de a lakhatásra már nem marad pénze.

A Twitter-poszt jelenleg 137 ezer megosztásnál jár, Davidet pedig elárasztották a munkaajánlatok, folyamatosan állásinterjúkra jár. Egy programozókat képző iskola vezetője Airbnb-utalványt adott neki, így David most tud bérelni lakást, és azt is elintézték neki, hogy minden interjúra legyen egy fuvarja.

Ő is a Twitteren köszönte meg, hogy ennyien segítettek neki.

 

(via ABC, kiemelt kép: Twitter)

Saját életéből is tündérmesét csinált az írónő, aki hozzáment egy hajléktalan férfihez
Könyvet írt szerelme hihetetlen történetéről Emmy Abrahamson.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik