Élet-Stílus

Saját életéből is tündérmesét csinált az írónő, aki hozzáment egy hajléktalan férfihez

Emmy Abrahamson, svéd gyermekkönyv-írónő és a férje, Vic Kocula tíz éve boldog házasságban élnek, ikreik, Desta és Til hatévesek. A gyerekek, bár nem értik pontosan, imádják a szüleik megismerkedéséről szóló történetet. Mindig jót nevetnek azon, hogy apa, régen egy bokorban lakott.

Az idén 41 éves Emmy 2006-ban Hollandiában nyaralt. Amikor egy parkban sétálgatott egy férfi megközelítette, és szóba elegyedett vele. A nő sejtette, hogy a férfinek zaklatott éjszakája lehetett, mert a haja zilált, a ruhája pedig koszos volt, a hatalmas barna szemei azonban mindent felülírtak. A kémia működött, Emmy és a férfi megbeszélték, hogy pontosan egy hét múlva, ugyanannál a padnál találkoznak, megejtenek egy rendes randevút.

Emmy akkoriban Bécsben élt. Amikor a nyaralás véget ért, és neki vissza kellett térnie az osztrák fővárosba, biztos volt benne, hogy soha többé nem látja férfit. Három héttel később azonban megcsörrent a telefonja. Vic volt az, aki azt mondta, útban van Ausztria felé, hogy megtalálja.

Több mint egy évtizeddel később, Emmy megírta a különös szerelem történetét. A „Hogyan szeress bele egy férfibe, aki a bokorban él” című könyve 2018 márciusában jelenik majd meg. A pár a brit ITV1 reggeli műsorában válaszolt a műsorvezetők kérdéseire.

Emmy például elárulta, hogy a külseje ellenére, gyakorlatilag az első perctől kezdve vonzódott Vichez.

„Rögtön láttam, hogy hajléktalan, mert koszos volt, piszkosak voltak a kezei és a körmei is. Egy aktatáska volt nála, olyan, amilyet már csak őrültek hordanak. Később megtudtam, hogy abban tartja a hálózsákját, és néhány doboz sört. Ahogy beszélgetni kezdtünk, észrevettem, hogy neki vannak a legszebb szemei, amiket valaha láttam, és rögtön sikerült megnevettetnie.”

A pár a második találkozón a parkban piknikezett. Vic elmesélte, hogy amerikai, aki elhatározta, hogy egy hátizsákkal bejárja Európát. Az útra szánt pénz sokkal hamarabb elment, mint ahogy tervezte, de nehezére esett volna segítséget kérni az otthoniaktól, és különben sem volt kedve hazamenni.

A srác napról napra élt, alkalmi munkákat vállalt, vagy koldult, ott húzta meg magát, ahol tudta, és közben folyamatosan úton volt. Hogy a hajléktalanság velejáróit jobban viselje, a férfi egyre többet ivott.

„Teljesen szétestem, amire eljött a nagy felismerés: úristen, egy hajléktalan alkoholista lett belőlem.”

Amikor visszautazott Bécsbe, Emmynek fogalma sem volt róla, hogy Vic éppen minden követ megmozgat, hogy utánamehessen Bécsbe. Amikor a fiú felhívta a lányt, és elmondta neki, hogy úton van, Emmy alig hitt a fülének. Azóta együtt vannak, néhány évvel később egy kastélyban házasodtak össze. Emmy segítségével Vic hamar kimászott a gödörből, amit megásott magának. Most villamosmérnökként dolgozik.

(via The Sun)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik