Belföld

Az Alitalia megegyezett az elbocsátásokról

A túlélésért küzdő olasz Alitalia légitársaság megállapodást írt alá a kormánnyal és a szakszervezetekkel arról, hogy milyen segítséget nyújtanak az elbocsátandó alkalmazottaknak.

A SULT szállítóipari dolgozók szakszervezete az egyetlen munkavállalói szervezet, amely nem írta alá a dolgozóknak juttatandó pénzügyi segítségről szóló megállapodást, a tagsággal való konzultáció után dönt majd a megállapodáshoz történő esetleges csatlakozásról.

A szakszervezetekkel kötendő megállapodás volt a feltétele annak, hogy az Alitalia hozzájusson a 400 millió eurós (488 millió dollár) hitelhez, amit a római kormánytól kap, és amelyet jóváhagyott az Európai Unió. Az Alitalia a múlt hónapban fogadta el négy évre szóló átalakítási tervét, amely az összeomlás elkerülését célozza, és 3700 alkalmazott elbocsátását is magába foglalja.

Az Alitaliánál jobban működő légitársaságok, valamint a fapados légitársaságok versenye miatt bajba került cég az elmúlt 16 évben mindössze 4 alkalommal zárta nyereséggel az évet .

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik