Sport

Vízilabda-Eb: kínkeservesen mentettünk pontot a németek ellen

Átalakulóban lévő, így fiatal és rutintalan válogatottunk gólszegény meccsen szenvedve harcolta ki a csoportmásodik helyet Barcelonában.

A magyar vízilabda-válogatott ott folytatta, ahol az olaszok ellen abbahagyta. A vízilabda Európa-bajnokság harmadik csoportmeccsén Németország ellen sem lőtt gólt az első negyedben. Tüzelni tüzeltünk, de nem mindig jókor, és nem egészen pontosan, ezért aztán Schenkel öt lövést is hárított, egy ötöst is.

Tizenegy percet kellett várjon a szurkoló, mire Zalánki Gergő megszerezte az első magyar gólt. Szerencsére a németeknek sem ment, leginkább azért, mert Vogel Soma jól védett, így szinte hihetetlen gólszegény meccsen 16 perc után 1-1-es állással mentek a csapatok a nagyszünetre.

Kapusunk eztán is egymás után hárította a német próbálkozásokat, lényegében ő tartotta meccsben a magyar csapatot, de ne felejtsük el továbbra sem, hogy a kapusteljesítményt mindig nagyban befolyásolja a védekezés minősége.

A negyedik negyedre 3-3-as döntetlennel fordultunk. Kovács Gergő sokadik kapufánkat lőtte, amely után Marko Stamm lőtt gólt és itt már kezdünk nagyon megijedni.

Szerencsére két német fórt is kivédekeztünk, így Pohl Zoltán góljával egyenlíteni tudott. Döntetlennel maradt a vége, ennek köszönhetően lettünk csoportmásodikok.

A legjobb nyolc közé jutásért így a holland-török meccs győztesével, minden bizonnyal Hollandiával játszunk majd..

Pár héttel ezelőtt találkoztunk a németekkel, akik akkor nem ezzel, hanem egy gyengébb kerettel szálltak vízbe. Akkor megvertük őket. A helyzetkihasználásunkkal újra probléma volt, 11/1 volt a második negyed végén a helyzetkihasználásunk, egyfajta mentális fáradtságot érzek a csapaton. A védekezés ugyanakkor rendben volt, ehhez gratulálok is Vogel Somának és a csapatnak. A támadást át kell újra és újra beszélni

– fogalmazott Märcz Tamás a mérkőzést követően.

A kapitány arra a riporteri kérdésre, hogy benne maradt-e a szerdai vereség a fejekben azt válaszolta, foghatjuk az olasz zakóra a mai gyengébb támadójátékot, de profi sportolókról beszélünk, le kell zárni már aznap este az előzményeket.

Más csapatokat, szerbeket, horvátokat is láttunk döcögni az olimpiai és világbajnoki címük előtt. Remélem át fog szakadni az a gát, amely után megjönnek a gólok. És ha átszakad, akkor sok gólt fogunk lőni

– érvelt a szövetségi kapitány. Szurkolunk neki, hogy igaza legyen.

Vízilabda Európa-bajnokság, férfiak, csoportkör, 3. forduló, eredmény:

A-csoport:

Németország-Magyarország 4–4 (1–0, 0–1, 2–2, 1–1)
Helyszín: Barcelona
Vezette: Benjamin Mercier (francia), Ivan Rakovics (szerb)
Gólszerző: Real 3, Stamm, ill. Bátori, Bedő, Pohl, Zalánki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik