Foci

Négy gólt rúgva nyert és továbbjutott az Újpest

Az Újpest FC rendkívül lendületes támadójátékkal 4-0-ra verte meg a Nefcti Bakut az Európa Liga selejtezősorozatának első fordulójában, így továbbjutott és készülhet a Sevilla FC ellen.

Nebojsa Vignjevic csapata abban a tudatban készülhetett a mérkőzésre, hogy legalább két gólra van szüksége a továbbjutáshoz, mivel az első mérkőzésen 3-1-re kikapott Bakuban. Ennek megfelelően nekiesett az azeri csapatnak az elmúlt napokban sokat fogadkozó Újpest és a 19. percre meg is lett a nyomás eredménye: Litauszki Róbert fejelte be a vezetőgólt. Ezután még jobban fellelkesült a magyar közönség és a játékosok is és két perccel később már a továbbjutást érő gól is megszületett, miután Bojan Sankovic valami elképesztően nagy bombagólt lőtt.

Tűzben maradtak a lila-fehérek, Novothny Soma egy kapufáig is eljutott, de az eredmény szünetig nem változott. Fordulás után sem állt be védekezni az Újpest, sőt öt perccel a pihenő után már 3-0-ra vezetett a Magyar Kupa-győztes, miután Obinna Nwobodo ütközött az ellenfél kapusával, a kipattanót pedig Zsótér Donát emelte az üres kapuba. Sokat reklamáltak is az azeriek.

Megpróbálta többet birtokolni a Neftci, de nem tudott igazi helyzetet kidolgozni, egy ellentámadásból viszont kilépett Obinna, becsapta emberét és ragyogóan lőtte ki a bal alsó sarkot. A folytatásban az eredmény már nem változott, az Újpest rendkívül nagy fordulatszámon pörögve, okosan futballozva, 4-0-ra nyerte a mérkőzést.

Az Újpest egyébként történelmi tettet hajtott végre: 1983 óta nem fordult elő a nemzetközi porondon, hogy egy vereség után tovább tudott jutni magyar csapat. Mostanáig.

A következő fordulóban a háromszoros EL-győztes Sevilla FC lesz a lilák ellenfele.

Végeredmény – Európa Liga, selejtezők, 1. forduló, visszavágó

Újpest FC – Neftci Baku 4-0 (2-0)
Gólszerző: Litauszki 19., Sankovic 21., Zsótér 50., Obinna 65.
Továbbjutott: az Újpest 5-2-es összesítéssel

Kiemelt fotó: Kovács Tamás/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik