Foci

Nem sikerült Löw Zsolt és Gigi Buffon bemutatkozása

A Paris Saint-Germaint második felkészülési mérkőzésén egy francia harmadosztályú csapat oktatta.

Miközben vasárnap délután a francia válogatott 4-2-re legyőzte Horvátországot az oroszországi labdarúgó világbajnokság fináléjában, a francia bajnokcsapat, a Paris Saint-Germain FC lejátszotta második felkészülési mérkőzését egy Chambly FC névre hallgató harmadosztályú francia alakulat ellen (a 2017/18-as Francia Kupában elődöntőbe jutottak meglepetésre).

Mindez azért fontos számunkra, mert múlt hét szerdán jelentették be hivatalosan, hogy a milliárdos kirakatcsapat másodedzőnek szerződtette a magyar Löw Zsoltot, így a szakember mérkőzésen első alkalommal ült Thomas Tuchel jobbján a kispadon.

A PSG-hez igazolt Lőw Zsolt
Lőw Zsolt olyan játékosokat edzhet, mint Buffon, Neymar vagy Mbappé. Már ha utóbbi kettő marad a klubnál.  

Azért is emlékezetes a mérkőzés, mert ugyan a francia válogatott három PSG-s labdarúgója – Mbappe, Kimpembe és Areola –nem az Ooredoo Training Centerben futballozott, de ettől még akadt világsztár a csapatban.

A 41. percig például Gianluigi Buffon védte a hálót és nyúlt kétszer maga mögé a hálóba a labdáért, ahogy a csk a vb-ről lemaradó Rabiot volt. A mérkőzés meglepetésre 4-2-es vendégsikerrel zárult.

Felkészülési mérkőzés, eredmény:

PARIS SAINT-GERMAIN – CHAMBLY FC: 2-4 (0-2)
Helyszín:
Párizs, Saint-Germain-en-Laye, Ooredoo Training Centre
Gól: : Dagba (64′), Postolachi (68′) for Paris; Soubervie.(6′ pen.), Doucouré (36′), Etshimi (43′), Dadoune (77′).
PARIS SAINT-GERMAIN : Buffon (Descamps, 41′) – Georgen, Mbe Soh (Sissako, 51′), Rimane, Nsoki – Toufiqui (Dagba, 38′), Rabiot (c) (Zagre, 41′), Bernede – Weah, Jese (Postolachi, 61′), Postolachi (Fressange, 51′).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik