Foci

Újra bankot robbantana a PSG, a Barca brazilja a célpont

Spanyol lapértesülések szerint a Paris Saint-Germain 270 millió eurót sem sajnálna a Barcelona szupersztárjáért, Philippe Coutinhóért. Az már más kérdés, hogy a franciák szándékainak keresztbe tehet, hogy a brazil játékos szerződése 2023-ig él, kivásárlási ára pedig 400 millió euró körül mozoghat, valamint a spanyol klub sem hajlik a transzferre.

Nem árt tudni, hogy nem ez az első eset, hogy a párizsi klub megkörnyékezte Coutinhót: 2018 januárjában ­is próbálták már megszerezni, de akkor végül a Barca csapott le rá.

Ha már a PSG szándékait emlegetjük, felmerül a kérdés, hogy milyen célból szeretnék leigazolni a 26 éves támadót. Az egyik indok az lehet, hogy egyre több pletyka foglalkozik azzal, hogy a párizsi csapat egyik legjobbja, Kylian Mbappé a Real Madridhoz távozhat, így az ő pótlására érkezne Coutinho. A másik magyarázat, hogy ezzel a transzferrel Neymar lelkiállapotát próbálják befolyásolni — a két brazil jó kapcsolatot ápol egymással —, hogy ne távozzon a csapattól.

Ha valóban igazak ezek a hírek, akkor a PSG bajba kerülhet a UEFA pénzügyi fair play szabálya miatt. A Neymarért kifizetett 222 millió euró esetében is csak azért úszták meg a komoly büntetést, mert hivatalosan maga a játékos vásárolta ki magát Barcelonából. Nem hivatalosan viszont a PSG megbízásából játszotta ki a rendszert.

Beke Zsombor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik