Foci

Dárdai szerint nincs igazi filozófiánk az utánpótlásban

A Magyarország-Ausztrália barátságos mérkőzés felvezetőműsorában rövid interjút adott Dárdai Pál, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya az M4 Sportnak. A Hertha BSC vezetőedzője beszélt a világbajnokságról és arról is, hogy játékosa, Mathew Leckie is a pályán lesz.

Az interjúban kérdezgették arról is, miért szerepelt olyan gyászosan a magyar csapat az elmúlt mérkőzéseken? Dárdai szerint a kulcs utánpótlásunkban rejlik, ahol hiányzik az egységes filozófia.

Az utánpótlásban sokkal, de sokkal többet mindent kell őszintén és keményen venni ahhoz, hogy előrébb lépjen a magyar labdarúgás. Mindig azt mondom, hogy vág az agyunk, sok mindenre képesek lennénk. A magyar játékosokra rá lehet bízni komoly feladatot, megvan a játékintelligenciájuk, hogy megcsinálják! Én ebbe kapaszkodnék, ezt erőltetném és valahogy egy igazi filozófiát kéne kialakítani.

A 42 éves szakember azt is elárulta, hogy ő a rutinos, nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosokra támaszkodott, amelyekben manapság nem dúskál a magyar labdarúgás. Ezért is lenne fontos megreformálni az utánpótlást, hogy az általa “limitált” játékosokként leírt labdarúgók számára egy biztonságos környezetet, egy működő rendszert hozzanak létre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik