Foci

Leekens a válogatottról: Védekezésben, támadásban, de főleg a középpályán kell javulni

Pénteken sajtótájékoztatót tartott Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a szombatin, vb-résztvevő Ausztrália elleni felkészülési mérkőzés előtt. Ezen beszélt arról, hogy több játékos játékára is kicsi az esély sérülés miatt, illetve reagált arra, hogy Elek Ákos azt mondta legutóbb, még nincs meg az összhang a kapitány és a csapat között.

Leekens reagált arra, hogy már a saját játékosai is kritizálják
Elek Ákos mondta azt, hogy nem találják a közös hangot a kapitánnyal. Itt a válasz.

De azért voltak még itt érdekességek, például megkérdezték, körvonalazódik-e már a fejében a védelem, mert eddig kilenc játékost próbált ki. Leekens ezt mondta a Nemzeti Sport cikke szerint:

Nyilván ez azért volt így, mert sérülések tizedeltek, de alapvetően a fontos játékosok itt vannak, mint például a kapus, Gulácsi Péter. Támadásban is javulnunk kell, ám főleg a középpályán kell egyensúlyt teremtenünk: nyugodtan bánjunk a labdával, jobban passzoljunk, tudjunk nyomást gyakorolni az ellenfélre. Ezen dolgozunk jelenleg is. Balhátvédjeink úgy hullanak, mint a legyek, ez meghatározza a jelenlegi védelmünket. De az nagyon tetszik, hogy a sérülések ellenére senki sem akart elmenni szabadságra – voltam már olyan helyen szövetségi kapitány, ahol egészen mást tapasztaltam.

Tehát javulni kell támadásban, rendbe kell tenni a középpályát, a védelem meg olyan, amilyen. Szerencsére a kapuban úgy fest megvagyunk, Gulácsi Péter Bresztben is bravúrokkal mentette meg a csapatot az égéstől.

A magyarok szombaton 17.30-tól játszanak az ausztrálokkal a Groupama Arénában, majd legközelebb szeptemberben már tétmérkőzésen, a Nemzetek Liájában kell pályára lépniük.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik