Foci

Nem Leekenst kell szidni, hanem azokat, akik idejuttatták a futballunkat

Nem mondható, hogy Georges Leekens a magyar futball legnépszerűbb személyisége lenne jelenleg.

A belga szövetségi kapitányt a kinevezésekor sokan szkeptikusan fogadták, és azóta nem sikerült igazolnia, hogy ő a megfelelő ember a válogatott élére, három eddigi mérkőzéséből kettőt elvesztett, egy döntetlenre végződött,

pedig nem a németekkel vagy brazilokkal játszottunk, hanem Kazahsztánnal, Skóciával és Fehéroroszországgal. 

Ilyen előzmények után nem csoda, hogy most azt találgatják az emberek, mi lesz a kapitánnyal, ha a vb-résztvevő ausztrálok ellen sem tud virítani valamit a csapat.

A nap kérdése: megéri-e az első tétmeccsét Georges Leekens?
A vb-résztvevő ausztrálok ellen kiderülhet, támaszkodhat-e a csapatra az egyre kínosabb csapatban lévő kapitány.

A korábbi FTC-játékos, Magyar István a Bruges-ben anno csapattársa volt Leekensnek, és most egy Indexnek elküldött levélben vette védelmébe a szövetségi kapitányt. Magyar azt írja, szörnyű volt nézni a válogatott vergődését a fehéroroszok ellen, mindössze két játékost érzett méltónak a válogatott mezre, Gulácsi Pétert és Lovrencsics Gergőt.

” Akik Leekenst szidják és elhordják mindennek, furcsán gondolkodnak. Hülye, nem ért hozzá, minek van itt, nincs taktika, miért ezt hívta be, miért nem azt vagy amazt, Csányi sem ért hozzá, ha őt választotta, és még nagyon sok övön aluli ütést kap Georges.

Szörnyű, szinte hihetetlen, milyen rosszindulatú, gonosz, irigy, anyázó, gyűlölködő, cinikus, mindenben csak a rosszat látja és a rosszat keresi a magyar ember.

Kérdem én, miért? Idejön egy külföldi, évtizedes játékos és edzői tapasztalattal, és úgy szidják a szurkolók, hogy én szégyellem magam. Nem nyaralni jött ide, hanem segíteni akart a magyar focin, átadni a tapasztalatát. Biztosan vannak hibái. De a küzdésre, a futásra nem kellene ösztönözni senkit” – írja Magyar.

Szerinte az nem a kapitány sara, ha a játékosok nem tudják levenni a labdát, lassúak, nem elég robbanékonyak. A baj nem a válogatottnál van, mélyebben gyökerezik, az utánpótlásedzőknél, az akadémiákon vagy éppen a magyar klubok háza táján kéne keresni az okokat.

“A Diósgyőr tulajdonosa mondta ki az igazságot, hogy visszaosztják a transzferpénzeket. Nem most kezdődött, már 40 éve is így volt.

Az egész magyar foci korrupt, a vezetők, az edzők, a játékosok is benne vannak vastagon. A politikusok is, valljuk meg ezt is. Leekens nem tehet arról semmit, hogy a magyar foci idejutott, ő most csak az aktuális bűnbak.

Nem Leekenst kell szidni, hanem azokat, akik idejuttatták a futballunkat, és 8 év kormánytámogatás alatt nem csináltak semmit. Az osztrákokat két éve legyőztük, azóta Andorra, Luxemburg és Kazahsztán is megvert” – fejezte be a gondolatmenetet a jelenleg Ausztriában élő Magyar.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik