Foci

Nem Leekenst kell szidni, hanem azokat, akik idejuttatták a futballunkat

Dajka Balázs
Dajka Balázs

újságíró. 2018. 06. 09. 13:43

Korábban a témában:

Nem mondható, hogy Georges Leekens a magyar futball legnépszerűbb személyisége lenne jelenleg.

A belga szövetségi kapitányt a kinevezésekor sokan szkeptikusan fogadták, és azóta nem sikerült igazolnia, hogy ő a megfelelő ember a válogatott élére, három eddigi mérkőzéséből kettőt elvesztett, egy döntetlenre végződött,

pedig nem a németekkel vagy brazilokkal játszottunk, hanem Kazahsztánnal, Skóciával és Fehéroroszországgal. 

Ilyen előzmények után nem csoda, hogy most azt találgatják az emberek, mi lesz a kapitánnyal, ha a vb-résztvevő ausztrálok ellen sem tud virítani valamit a csapat.

Fotó: 24.hu/ Bielik István
A nap kérdése: megéri-e az első tétmeccsét Georges Leekens?
A vb-résztvevő ausztrálok ellen kiderülhet, támaszkodhat-e a csapatra az egyre kínosabb csapatban lévő kapitány.

A korábbi FTC-játékos, Magyar István a Bruges-ben anno csapattársa volt Leekensnek, és most egy Indexnek elküldött levélben vette védelmébe a szövetségi kapitányt. Magyar azt írja, szörnyű volt nézni a válogatott vergődését a fehéroroszok ellen, mindössze két játékost érzett méltónak a válogatott mezre, Gulácsi Pétert és Lovrencsics Gergőt.

” Akik Leekenst szidják és elhordják mindennek, furcsán gondolkodnak. Hülye, nem ért hozzá, minek van itt, nincs taktika, miért ezt hívta be, miért nem azt vagy amazt, Csányi sem ért hozzá, ha őt választotta, és még nagyon sok övön aluli ütést kap Georges.

Szörnyű, szinte hihetetlen, milyen rosszindulatú, gonosz, irigy, anyázó, gyűlölködő, cinikus, mindenben csak a rosszat látja és a rosszat keresi a magyar ember.

Kérdem én, miért? Idejön egy külföldi, évtizedes játékos és edzői tapasztalattal, és úgy szidják a szurkolók, hogy én szégyellem magam. Nem nyaralni jött ide, hanem segíteni akart a magyar focin, átadni a tapasztalatát. Biztosan vannak hibái. De a küzdésre, a futásra nem kellene ösztönözni senkit” – írja Magyar.

Szerinte az nem a kapitány sara, ha a játékosok nem tudják levenni a labdát, lassúak, nem elég robbanékonyak. A baj nem a válogatottnál van, mélyebben gyökerezik, az utánpótlásedzőknél, az akadémiákon vagy éppen a magyar klubok háza táján kéne keresni az okokat.

“A Diósgyőr tulajdonosa mondta ki az igazságot, hogy visszaosztják a transzferpénzeket. Nem most kezdődött, már 40 éve is így volt.

Az egész magyar foci korrupt, a vezetők, az edzők, a játékosok is benne vannak vastagon. A politikusok is, valljuk meg ezt is. Leekens nem tehet arról semmit, hogy a magyar foci idejutott, ő most csak az aktuális bűnbak.

Nem Leekenst kell szidni, hanem azokat, akik idejuttatták a futballunkat, és 8 év kormánytámogatás alatt nem csináltak semmit. Az osztrákokat két éve legyőztük, azóta Andorra, Luxemburg és Kazahsztán is megvert” – fejezte be a gondolatmenetet a jelenleg Ausztriában élő Magyar.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Kijini Primary School students learn to float, swim and perform rescues on Tuesday, October 25, 2016 in the Indian Ocean off of Mnyuni, Zanzibar.
—
Daily life in the Zanzibar Archipelago centers around the sea, yet the majority of girls who inhabit the islands never acquire even the most fundamental swimming skills. Conservative Islamic culture and the absence of modest swimwear have compelled community leaders to discourage girls from swimming. Until now.

For the past few years, the Panje Project has made it possible for local women and girls to get into the water, not only teaching them swimming skills but aquatic safety and drowning prevention techniques. The group has empowered its students to teach others, creating a sustainable cycle. Students are also provided full-length swimsuits, so that they can enter the water without compromising their cultural and religious beliefs.

While the wearing of full-length swimsuits may be seen as subjugation, donning one in order to learn a vital life skill, which has long been and would otherwise be forbidden, is an important first step toward emancipation. Education — whether it be in or out of the water — serves as a springboard providing women and girls the empowerment and tools with which to claim their rights and challenge existing barriers.

The rate of drowning on the African continent is the highest in the world. Still, many community leaders have yet to warm up to the idea of women and girls learning to swim. The swimming lessons challenge a patriarchal system that discourages women from pursuing things other than domestic tasks. It is this tension of the freedom one feels in and under water juxtaposed with the limitations imposed upon Zanzibari women that is at the heart of this series.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.