Sport

Shane Tusuptól megvonták az egymilliót, Katinka nem kaphatja meg

Csabai Edvin, a Magyar Edzők Társaságának sportigazgatója arról tájékoztatta a borsonline.hu-t, hogy május 30-án kaptak hivatalos tájékoztatást a Magyar Úszószövetségtől, hogy nem Shane Tusuppal készül tovább Hosszú Katinka, így júniustól már nem kapja a havi egy millió forintos állami juttatását az amerikai edző/férj.

A bő egy hete a háromszoros olimpiai bajnok által facebookon keresztül tett közlemény – az oldala azóta minden bizonnyal Shane tette elérhetetlenné –, miszerint nem férjével készül tovább, nem számított, mivel hivatalos formában csak a sportági szövetség kezdeményezheti a Kiemelt Edzői Programból (KEP) való törlést. Ezt tette meg a MÚSZ szerdán.

Visszamenőleg nem vonjuk meg a juttatást Shane-től, a májusi fizetését még megkapja. Amíg Katinka nem nevezi meg trénerét, addig nem jár senkinek az egymilliós bérezés. Ez a támogatás nem alanyi jogon jár, vagyis Hosszú saját maga után nem veheti fel a juttatást. Tusupot másik szakember válthatja, akinek szintén járhat kiemelt állami fizetés, viszont erre vonatkozóan a MÚSZ tesz majd javaslatot. A döntést pedig a sportért felelős államtitkár fogja meghozni

– tájékoztatott a sportvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik