Tech

3D-nyomtatóhoz 3D-szkenner dukál

A 3D-nyomtatók remek készülékek, azonban akkor hozható ki a legtöbb belőlük, ha egy 3D-szkenner is ott figyel mellettük.

A háromdimenziós tárgyak előállítására alkalmas speciális nyomtatók szépen lassan mindent elárasztanak, hiszen ezek a nem is olyan rég még csak az iparban használt készülékek már az otthoni felhasználókat is meghódítják maguknak, és érdekesség, hogy például az október közepén érkező Windows 8.1 már natív 3D-nyomtató támogatással fog rendelkezni. És amennyiben minden jól megy, akkor hamarosan a 3D-szkennerek is hasonló karriert fognak befutni.

A 3D-nyomtatásban élen járó Makerbot először idén tavasszal mutatott be egy otthoni felhasználásra szánt 3D-szkennert, mely azonban akkoriban még elég prototípus szagú volt. A vállalat által most leleplezett MakerBot Digitizer Desktop 3D Scanner viszont egy már sokkal inkább a kereskedelmi forgalomban is eladható termék benyomását kelti.

Az újdonság használata rendkívül egyszerű: a tárgyasztalra ráhelyezünk egy másolásra szánt tárgyat, a masina beszkenneli azt, majd pedig az így létrehozott 3D objektumot a számítógépre csatlakoztatott 3D-nyomtató hosszabb-rövidebb idő alatt előállítja. Azt egyelőre sajnos még nem tudni, hogy a MakerBot Digitizer Desktop 3D Scanner pontosan milyen áron kerül majd piacra – a forgalmazás várhatóan már a jövő héten meg fog kezdődni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik