Közélet

Sokkal több uniós pénz jutott a fideszes lelkész családjához, mint korábban hittük

Hörcsik Richárd (hörcsik richárd)
Hörcsik Richárd (hörcsik richárd)

Hörcsik Richárd göncruszkai református lelkész, fideszes képviselő fia borászatát fejlesztheti uniós pénzből, de a politikus személyi titkára is sikeres pályázó – tudta meg a HírTV. A helyiek információi szerint a személyi titkár is vendégház alakítására nyert támogatást.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Göncruszkán Hörcsik Richárd unokaöccse alakíthatott ki vendégházat az egykori nagyszülői házból, uniós pénzből, amit elvileg arra kapott, hogy vendégházat hozzon létre. A Hörcsik család igen sikeresnek mondható a pályázatírás terén, ugyanis az országgyűlési képviselő fia tavaly ősszel 160 millió forint uniós támogatást nyert egy tokaji borház kialakításához.

A vendégházas ügyeskedés nem kuriózum a környéken Mikola Gergely, a Jobbik választókerületi elnöke szerint:

Több ilyen van a választókerületünkben. Gibáton és Sárospatakon is felmerültek esetleges problémák vagy visszaélések ezekkel kapcsolatban. Sárospatakon az Esze Tamás utcában merült fel, hogy Hörcsik Richárd egyik közeli munkatársa életvitel-szerűen él egy ilyen vendéglátóhelyben, egy városi turisztikai helyen, ami arra utal, hogy családoknak, barátoknak, és ismerősöknek, vagy esetleg munkatársaknak adnak olyan uniós forrásokat oda, amelyeket a vidék fejlesztésére lehetne fordítani, de közben a saját meggazdagodásukat próbálják ezzel meggyorsítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik