Foci

Egészen félelmetes formában focizik Cristiano Ronaldo

Ahogyan arról beszámoltunk, Cristiano Ronaldo 87. percben szerzett gólja kellett ahhoz, hogy a Real Madrid szerezzen egy pontot hazai pályán az Athletic Bilbao ellen. A portugál klasszis egészen elképesztő formában futballozik tavasszal,

a legutóbbi 12 meccsén a klubcsapatában összesen 22 gólt szerzett.

A Gironának négy gólt lőtt, a Sociedadnak hármat, volt öt duplája is ebben az időszakban (olyan csapatok elleni is, mint a PSG és a Juventus), öt találkozón pedig egyszer-egyszer volt eredményes.

A Bajnokok Ligája góllövőlistáját toronymagasan ő vezeti, 15 gólja van, a második helyezetteknek egyelőre nyolc. A spanyol bajnokságban is már a második, 25 bajnokin 24 találata van, csak Lionel Messi előzi meg, az argentin eddig 29-szer zörgette meg a hálót. A bajnoki cím minden bizonnyal eldőlt – a Barca előnye 12 pont a második Atlético előtt –, a gólkirályi címért azonban még nagy versenyfutás lesz.

Messi eddig négyszer nyerte a spanyol bajnokság legjobb góllövőjének járó Pichichi-trófeát – ugyanannyiszor, mint Puskás Ferenc -, Ronaldo háromszor. A bilbaói legenda, Telmo Zarra a rekorder, ő hatszor lett gólkirály.

Nyitókép: BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik