Foci

Messinek már nem kéne játszania a Barcában, koncentráljon a vébére

Oscar Ruggeri tudja, hogyan kavarja fel az állóvizet. Az argentin labdarúgó-válogatottal világbajnok egykori védő szerint a Barcelonától már úgysem veheti el senki a bajnoki címet, úgyhogy Lionel Messinek sem kellene már játszania klubcsapatában. Most a hazájának van rá szüksége és arra, hogy rendesen rá tudjon hangolódni az oroszországi világbajnokságra.

Komolyan elhiszi bárki, hogy a Barcelona nem lesz bajnok, ha Messi nem játszik? Fel kellene hívnia a klubelnököt és megmondani neki, hogy ez az ő világbajnoksága lesz és arra akar fókuszálni

– idézi a Mundo Deportivo a most 56 éves korábbi Real Madrid-játékost, aki azt is hozzátette, hogy amikor ők 1986-ban vébé-aranyat nyertek, akkor 65 napig készültek fel a tornára.

A Barcelona valóban utcahosszal vezeti a spanyol bajnokságot, ugyan most a hétközi fordulóban csak ikszeltek a Celta Vigo vendégeként, de így is 12 ponttal vezetnek az Atlético Madrid előtt – igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva. Ha az Atléti csütörtök és hétvégén is kikap, akkor már a hétvégén bebiztosítja bajnoki címét a Barca, amely a hétvégén ráadásul kupadöntőt játszik a Sevillával, azaz

tényleg lezárulhat számukra a szezon érdemi része így, hogy háromgólos előnyből kiestek a Bajnokok Ligájából.

A 30 éves Lionel Messi 2016-ban, a sorozatban harmadik elveszített döntőt (egy világbajnokság, két Copa América) követően lemondta a válogatottságot, de némi kihagyás után visszatért és tulajdonképpen ő mentette meg az argentin válogatottat a selejtezőben. A 2014-ben vb-ezüstérmes argentinok a D csoportban szerepelnek, sorrendben Izland, Horvátország és Nigéria lesz az ellenfelük, azaz már a csoportkörben elég komoly kihívással találják magukat szembe.

Nyitókép: MIGUEL RIOPA / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik