Tech

Sósan jobb a számítógép

Szingapúri kutatók szerint egyszerű konyhasóval 6,5-szer nagyobb tárkapacitású merevlemezek hozhatóak létre.

Röviden arról van szó, hogy a merevlemezt alkotó parányi, mágneses szemek némi nátrium-klorid segítségével sokkal szorosabban és rendezettebben képesek működni.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a winchesterek kapacitása méretbeli növekedés nélkül hatszorozódott meg – vagyis ugyanannyi helyen, ahol jelenleg elfér 1TB, elférhetne akár 6 is.

A szingapúriak felfedezésének legszebb része, hogy nem igényel drága felújítást és frissítést, hiszen a jelenleg használatos gyártó technológia során is könnyen alkalmazható. Magyarul az így “sűrített” merevlemezeknek nem lesz okuk arra, hogy nemcsak hatszor nagyobbak, de hatszor drágábbak is legyenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik