Tudomány

Ilyen lesz a jövő sava-borsa

24.hu
24.hu

2011. 05. 11. 11:52

Mérnöki precizitással tervez új sót és édesítőszereket a Pepsi.
Korábban a témában:

2012-től a kémia, biológia és pszichológia tudománya segítségével tökéletesített fűszerezést hasznosíthatnak a ropogtatni valókban és az üdítőkben.

A Pepsi – mely az Egyesült Államok legnagyobb élelmiszercége – a 15 mikronos só bevezetését tervezi, mely ugyanolyan ízű lenne, mint a régi só, csak kevesebb nátriumot tartalmazna. A 15 mikronos sóval 2012-től ízesítenék a chipseket.

A fejlesztésekből a cukrot se hagyják ki, a kólák cukortartalmát hatvan százalékkal csökkentenék le.
Az édesítés szent Grálja azonban egy nulla kalóriatartalmú cukorízű édesítőszer lenne.

És hogy miként szól bele a technika a nassolásba? Az élelmiszertechnológusok a jövő ízesítőszereit egy ízlelő roboton tesztelik, amely már képes az édes, savanyú és az umami ízek megkülönböztetésére.

AJÁNLOTT LINKEK:

Cikk a Pepsi terveiről (Gizmodo)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Meghalt Andy Vajna

Budapest, 2011. február 4.
Andrew G. Vajna filmproducer, a filmipar reformjáért felelõs, 2011 januárjában kinevezett kormánybiztos interjút ad dolgozószobájában a Magyar Távirati Irodának.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.