Tech

Költözés néhány kattintással

A Google+ legnagyobb kihívása, hogy a facebookos felhasználóknak lehetőséget biztosítson a lehető legegyszerűbb költözésre.

UPDATE: cikkünk megjelenése után csupán fél órával érkezett a hír, hogy az alábbiakban bemutatott kiegészítő már nem fog működni, mivel a Facebook megelégelte tevékenységét.

Azok, akiknek a két közösségi oldal közötti, múlt héten bemutatott, a Yahoo levelezőrendszerén keresztül történő exportálás és importálás már ránézésre túl sok macerát jelentett volna, most örülhetnek, hiszen egy új kiegészítő néhány kattintással megoldja a közösségi hálónk költöztetését.

A Facebook felhasználási feltételeit megsértve – miszerint automatizált módszerekkel tilos a közösségi oldalon lévő adatokat begyűjteni – Mohamad Mansour létrehozta Facebook Friend Exporter nevű Chrome-kiegészítőjét, amely a felhasználó ismerőseinek minden számára látható elérhetőségét begyűjti és letölthetővé teszi táblázatos formában vagy egyből áttölti a Gmail címjegyzékébe.

Mohamad – aki egyébként egy olyan kiegészítőt is írt, amely bejegyzéseinket egyből megosztja a Google+, a Facebook és a Twitter oldalain is – figyelmezteti a kiegészítőt használni szándékozókat, hogy bár az a 30 ezernél is több felhasználó, aki már kipróbálta a programot, mindezt büntetés nélkül tette, nem tudja azt garantálni, hogy a Facebook sokáig tűri, hogy felhasználási feltételeit tömegesen megsértik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik