Tech

A Facebook is körökre osztotta magát

Mivel a Google+ már most, az indulása előtt is erős konkurensnek tűnik, a Facebook azonnal elcsent néhány trükköt.

A Google+ legeredetibb funkciója a köreiben rejlik. Az ismerősöket egy erre kialakított fülön az ember szó szerint belehúzhatja a különböző körökbe – akár többe is -, így amikor a Google közösségi oldalán valamit megoszt, teljesen átláthatóvá válik, hogy az interneten és a felhasználók közül pontosan ki és pontosan mit lát.

Persze ez a Facebookon is megoldható volt, csak sokkal nehezebben. Az embernek a bal oldali oszlopban rá kellett kattintani az Ismerősök gombra, majd a megjelenő lapon az Ismerősök szerkesztése gombra, ahol egy további, a Lista létrehozása gombra kellett kattintani. Azonban ha a listák meg is voltak (ezek szerkesztgetése nem kevés időt elfogyaszt), az egyes tartalmak megfelelő irányítása legalább ilyen macerás.

S míg a Facebook szerdán nagy bejelentésre készül, ez nem akadályozta meg mérnökeit abban, hogy gyorsan összerakjanak egy a Google+ köreire hasonló felületet, amelyen a felhasználók pontosan ugyanolyan könnyedséggel csoportosíthatják ismerőseiket és állíthatják be, hogy kivel mit szeretnének megosztani.

Aki kipróbálná, az itt megteheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik