Belföld

Rabszolgaként tartották, romlott étellel etették és verték a férfit az ózdi tanyán

Csapzott, sáros, vérek alak jelent meg a Miskolci Rendőr-kapitányságon még február 9-én, ahol elmondta: éveken át rabszolgaként tartotta, nehéz fizikai munkára kényszerítette, éheztette vagy romlott étellel etette, ütötte-verte, bezárta és megalázta egy ózdi férfi, aki elvette a pénzét és nem engedte orvoshoz sem. Tíz év után tudott megszökni – írja a Zsaru magazin.

Kiderült, önszántából költözött fogva tartójához, és két „vállalható évet” töltött ott, a terror ezután nyolc évig tartott. Beszélt arról is, hogy 2008-ig Putnokon élt, nem túl fényes körülmények között, család, rokonság nélkül. Alkalmi munkákból tartotta fenn magát, ezért örült a lehetőségnek, hogy egykori főnöke ismerőséhez költözhet, és ott állandóan lesz tennivalója: állatokat gondozhat napi 5 ezer forintért. A megállapodás szerint ebből napi 2 ezret vont a tulajdonos lakhatásra és az ellátásért cserébe.

Később módosítottak az egyezségen, megállapodtak, pénz nem, de koszt, kvártély, bor és ruha jár az elvégzett munkaért. A változások azonban itt nem értek véget. B. Kálmán ezután fokozatosan megvont mindent alkalmazottjától, elvette a szociális segélyét, mondván, neki nincs szüksége semmire. 2012-ben a férfi közmunkára jelentkezett, és úgy alakult, hogy fogva tartója lett a csoportvezetője, így az ott keresett pénzt sem tarthatta meg.

A férfi a romlott, sokszor emberi fogyasztásra alkalmatlan ételtől lassan gyengülni kezdett, nehezen ment neki a munka, ilyenkor B. Kálmán megverte, egyszer még csontrepedést is okozott neki. Ekkoriban a gyanúsított már nem tartott állatokat, a férfinak fát kellett vágnia a közeli erdőben. Ha nem teljesítette az elvárt mennyiséget, veréssel büntették. Egyszer megpróbált elszökni, de rabtartója visszahurcolta és brutális bántalmazással torolta meg a kísérletet: vaslapáttal verte a fejét, majd rázárta az ajtót, és napokig nem adott neki enni, inni.

A férfi kilátástalan helyzete miatt megpróbált véget vetni az életének, B. Kálmán azonban levágta a kötélről. Újabb szökési kísérletek következtek és újabb megtorlások, volt arra is példa, hogy vasbetétes bakanccsal törte ki a fogait. Ekkor a férfi már nem dolgozott közmunkásként, teljesen elszigetelődött. Egy Miskolcra induló busszal szökött el végül. Sokat tépelődött, tegyen-e bejelentést, de nem akarta, hogy B. Kálmán másokkal is megtehesse ugyanezt. A fogva tartót azóta elkapták, és gondoskodtak a rabszolgaként tartott férfi elhelyezéséről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik