Sport téli olimpia 2018

Veszélyben az olimpiai szereplés Miklós Edit számára

Közvetlenül a célba érkezése után esett hanyatt és beütötte a fejét Miklós Edit szombaton az alpesi sí világkupán. Az ausztriai Bad Kleinkirchheimben rendezett szombati szuper-óriásműlesikló futamon a magyar versenyző az utolsó kapunál rontott: áthaladt a célvonalon, elesett, majd a hátán többször megpördülve mozdulatlanul hevert el a havon.

Kaszó Klára, a Magyar Síszövetség ügyvezető igazgatója a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy az alpesi síző jobb térdében sérült meg egy szalag. Ha műteni kell, az olimpiai szereplés elveszhet Miklós Edit számára.

Biztos, hogy szalagsérülése van, de a pontos diagnózist még nem ismerjük. Most vizsgálják, kicsit később többet fogunk tudni. A legnagyobb kérdés, hogy kell-e operálni? Ha csak a belső szalag sérült meg, akkor nem biztos, ha a keresztszalag, akkor igen. Telefonon beszéltünk Edittel, aki nem emlékszik pontosan, mi történt, csak annyit érzett, mintha valami elvitte volna a lábát. Noha a tévén nagyon rosszul nézett ki a célba érés, nem vesztette el az eszméletét. Nemrég azzal biztattam, hogy a tavalyi év után 2018 csak jobb lehet – hát, nem tartott sokáig…

– idézi az ügyvezetőt a portál.

Az erősebb idegzetű olvasók ide kattintva nézhetik meg a magyar síző célba érkezését.

Fotó: MTI/AP/Giovanni Auletta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik