Élet-Stílus

Tegyél jót egy menhelyi kutyával – dobjatok össze neki egy házra valót! (x)

Százezernél is több kutya kóborol gazdátlanul ma Magyarországon, és rajtuk kívül tízezernél is több négylábú van, amely menhelyen, állatgondozók felügyelete mellett várja, hogy sorsa jobbra forduljon. Bár ezek a kutyák már elfogadhatóbb körülmények között élnek, mint kóbor társaik, sokuk számára a közelgő tél még így is nagy megpróbáltatást jelent, hiszen a szabad ég alatt kénytelenek tölteni a nappalokat és éjszakákat egyaránt. A rövidesen beköszöntő fagyok miatt gyors segítséget és támogatást kér most a kutyabarátoktól a Hangya Közösség Alapítvány és Cofidis Magyarország.

Több száz menhelyi kutyának nincs jelenleg semmiféle háza vagy kuckója, ahova a fagy elől behúzódhat, ezért a Cofidis Magyarország és a Hangya Közösség úgy döntött, hogy egy közös jótékonysági akció keretein belül gyűjtést szerveznek, és legalább 55 kutyaházat biztosítanak a fagyoskodó menhelyi állatoknak.

A Cofidis adventi mosolytippje:

Segíts te is a menhelyi kutyákon! Látogass el a Cofidis Magyarország és a Hangya Közösség eseményére, vagy támogasd a szervezet munkáját itt.

Egy meleg kuckó minden kutyának jár

A vidéki menhelyeket támogató programokat 2017. december 9-én, szombaton 10:00 és 14:00 között rendezik meg a Noha Alkotóműhelyben (1137, Budapest, Pozsonyi út 12), ahol nem csak pénzzel járulhatnak hozzá az adományozók a kutyák jobb életéhez. A Cofidis Magyarország és a Hangya Közösség jótékonysági kampányának záróeseményén ugyanis bárki önkéntesen részt vehet az adományokból vásárolt kutyaházak festésében is, de emellett a szervezők örömmel fogadnak minden olyan felajánlást is, amivel a kutyaházakat szebbé, kényelmesebbé és főként melegebbé tehetik. Várják ezért az otthon már megunt vagy használaton kívülre került plédeket, pokrócokat és meleg takarókat, amiket a Hangya Közösség önkéntesei a házakkal együtt eljuttatnak majd a rászoruló menhelyeknek!

Önkéntes munka, adományozás és kutyás programok

A házfestésen kívül más programokkal is várják a szervezők az érdeklődőket: részt vehetünk például kutyás témájú kerekasztal-beszélgetéseken, izgalmas előadásokon, vagy akár készíthetünk saját kutyánk vagy a menhelyi négylábúak részére játékokat is.

A programra a belépés ingyenes, a vendégeket meleg teával és pogácsával várják a szervezők! Ha tetszik az esemény, jelöld be a Facebook oldalon is!

A jótékonysági nap programja:

  • 10:00 – Wieden Krisztina, Hangya Közösség vezetője: Magyarországi állatmenhelyek helyzete, feladatok és kihívások
  • 10:15 Kerekasztal-beszélgetés az állatvédelem és a menhelyek helyzetéről
    • Wieden Krisztina, Hangya Közösség vezetője
    • Tornóczky Anita, Országos Állatvédőrség vezetője
    • Botka Zsolt, Etyeki Állatvédő Egyesület elnöke
  • 11:00 – Sándor Ferenc Alex, kutyatréner: Mire képes egy kutya? Előadás a kutyák képességeiről
  • 12:00 – Erdős Péter, Hangya Közösség alapítótag: Kutya a családban: tervezés, kutya választás, felelős állattartás
  • 13:00 – Schwartz Noémi, Hangya Közösség alapítótag: Élet a kutyával: kötelezettségek, kutyabarát helyek, nyaralás, hotel-kutyapanzió, városi vs. kerti kutyatartás, tévhitek és sztereotípiák.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik