Belföld

Kedvező klinikai tapasztalatok a Pasuchacaról

Nemsokára megkezdődnek Magyarországon is a klinikai vizsgálatai a Pasuchaca nevű újabb perui csodaszernek, amely a cukorbetegek kezelésére ad reményt.

Egyelőre 100 cukorbeteg adatait figyelik, elemzik folyamatosan. A Pasuchaca VIBE olyan gyógyhatású készítmény, amely ha önmagában nem is oldja meg mindenkinél ezt a problémát, segítségével csökkenthető a vércukor szint.
A Dél-Amerikában található gyógynövény, a Pasuchaca (Szent Róbert gyógyfű) gátolja az inzulin fehérjékhez kötődését, s így több, aktív inzulin marad a vérben, fokozza a sejtek inzulinérzékenységét, javítja a sejtekben a cukorfelvételt, azaz csökkenti a vércukor tartalmát.
A külföldi klinikai vizsgálatok során kiderült, a Pasuchaca adásával inzulinfüggő cukorbetegség esetén csökkenteni tudták a beadandó hormon adagját, ám azt teljesen elhagyni nem lehetett. A szer bejegyeztetési eljárását Magyarországon a Rica Hungária Kft. bonyolítja, s így a klinikai vizsgálatok eredményei után talán hazánkban sem kell már túl sokáig várni a Szent Róbert gyógyfűre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik