Élet-Stílus

Kis Himalája áll az Alföldön

szánkódomb (kiskunsági nemzeti park, himalája )
szánkódomb (kiskunsági nemzeti park, himalája )

A Kiskunsági Nemzeti Parkban építették fel a világ legmagasabb hegyének pontos mását.  A 8 méteres dombon most szánkózni lehet, nyáron majd vízicsúszdázni.

A Himalája 1:1000 méretarányait tükröző 8,8 méter magas “hegyecske” 125 méter hosszú, 17 méter széles, változó tereplejtésű pályatesttel várja a téli sportok szerelmeseit – írja a turizmus online. A mesterséges domb tökéletesen illeszkedik a környezetbe, hisz csak természetes anyagokból épült. Nyáron tubingpálya, zorb és vízicsúszda indul a tetőről.

 

 

Az “Alföld legnagyobb szánkódombja” projekthez  az Európai Unió és a magyar állam  37 millió forint támogatást nyújtott.

A jakabszállási turisztikai attrakció nemcsak szórakozásra, de rendezvények lebonyolítására is alkalmas.

A december végén átadott létesítmény különlegessége, hogy a téli-nyári szánkópálya felvonója állati erővel működik, emellett egy színpad is megtalálható a területen, amely egy 500 fős nézősereget is képes befogadni.

A turisták tartalmas időtöltését pedig a sétány és a “kilátó”, valamint egy extrém sport, ún. zorb (óriási üreges labda, amelybe be lehet bújni és le lehet vele gurulni a dombról) biztosítja egész évben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik