Foci

Kirúgta Ronald Koemant az Everton

Hétfőn, egy nappal az Arsenaltól hazai pályán elszenvedett 5-2-es vereség után menesztette menedzserét, Ronald Koemant az Everton labdarúgócsapata. Az Everton kilenc forduló alatt csak kétszer nyert két döntetlen és öt vereség mellett. Hét lőtt gól mellett már 18-at is kaptak.

Csak a 18.-ak a bajnokságban.

Az 54 éves Koemant 2016 nyarán nevezték ki a liverpooli focicsapatnál, első szezonjában hetedik helyig és Európa Liga főtábláig vezette az Evertont. Bár többször is hírbe hozták a holland válogatott kispadjával, ő mindig kijelentette, az Everton menedzsere és el is kápráztatta az angol focidrukkereket.

Bár eladták Romelu Lukakut a nyáron a Manchester Unitednek, hiába költöttek el közel 160 millió eurót a keret megerősítésére, mégsem sikerült pótolni a belga csatárt és a csapat is csak szenved. A fogadóirodák egyébként az ő menesztésére fizetik a második legkevesebb pénzt. Az első helyen Slaven Bilic, a West Ham United menedzsere áll.

Korábban Frank De Boert rúgták ki a Crystal Palace-tól, illetve a múlt héten Craig Shakespeare-t a Leicester Citytől. Koeman a harmadik a sorban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik