Foci

A Tottenham lefocizta a Liverpoolt

A Premier League kilencedik fordulójában 4-1-s megesemmisítő vereséget mért Jürgen Klopp együttesére a Tottenham Hotspur vasárnap a Wembley Stadionban.

Harry Kane már a negyedik percben vezetést szerzett a Spursnek, miután egy liverpooli megingást követően némi szerencsével nála maradt a labda. Mindössze nyolc perccel később már 2-0 állt az eredményjelzőn, Dejan Lovren elszámította a labda ívét, így Kane nekiiramodott, majd kiválóan passzolt Heung Min Son elé, aki higgadtan a kapu jobb alsó sarkába lőtt. Pár perccel később Son újra nagy helyzetbe került, ám ezúttal a fölső lécre bombázta a labdát.

Klopp rögtön reagált, lehozta Lovrent és átszervezte a védelmet, de csapatként nem működött jól továbbra sem a Pool. A 24. percben Mohamed Szalah szépíteni tudott, miután Jordan Henderson egy labdaszerzés után parádésan indított az egyiptomit. Úgy tűnt a Vörösök visszajöhetnek a meccsbe, ám még a félidő lefújása előtt egy kipattanó labdát Dele Alli a kapuba vágta.

Fordulás után tíz perccel Simon Mignolet rossz helyre öklözte a labdát és bár az első lövést blokkolták a Liverpool védői, de Harry Kane ismét jókor volt jó helyen. Ezután meddő mezőnyfölényben játszottak a vendégek, Philippe Coutinho távoli lövésekkel veszélyeztett, Szalah pedig jó cselekkel próbálta megbontani a londoniak védelmét, de a teljesen erőtlen liverpooliak ritkán jutottak veszélyes lövésig, a Tottenham megérdemelten nyert, még ilyen arányban is.

Végeredmény – Premier League, 9. forduló

Tottenham – Liverpool 4-1 (3-1)
Gólszerző: Kane 4., 55., Son 12., Dele 45+3., ill. Szalah 24.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik