Szórakozás

Gyönyörű nőket lehet erőszakolni, poénkodott a Trónok harca színésze, és az internet nem túl boldog

Kiakadt a webnép Jason Momoa egy 2011-es videóján, melyben a nemi erőszakon poénkodott. A dolog a Weinstein-ügy fényében egyáltalán nem tűnik olyan viccesnek.

A Trónok harca egyébként is az erkölcs- és jogvédők kereszttüzében áll annak erőszakos-szoftpornós jellege miatt, most a Harvey Weinstein elleni szexuális zaklatási vádak fényében pedig különösen kínos helyzetbe került a sorozat, minthogy egy sokéves videó kezdett újra pörögni a neten, amelyben a Khal Drogót alakító Jason Momoa egy kevésbé ízléses poénnal gondolta feldobni a 2011-es Comic Con közönségét.

A sci-fi és fantasy műfaját imádom. Annyi midnent csinálhatsz, kitépheted valaki nyelvét, és megúszhatod, megerőszakolhatsz egy gyönyörű nőt, tudod.

– poénkodott a színész, és, míg a közönség nevet, az asztalnál ülő színésztársak némiképp zavarba jöttek. Alighanem Momoának is leesett, hogy túl messzire ment, mert játékosan eltakarta az arcát, és új kérdést kért. A videó a héten került fel a Twitterre, ahol aztán azonnal vírusszerű terjedésbe kezdett, Hollywoodnak a Weinstein-ügy kapcsán napvilágra került viselt dolgai különösen érzékennyé tették az embereket a témára.

Mindenki nevet Jason Momoa nemi erőszakos viccén, EZ a nemi erőszak kultúrája. Ez a nevetés az, amiért az áldozatok nem mernek szót emelni.

– írja egy tweetelő, de sokan hasonló véleményeket fogalmaznak meg.

A színész azóta elnézést kért az ízetlen poénkodásért egy Instagramra posztolt közleményében. Ízléstelennek nevezi a viccét, és azt mondja, csalódott magában, amiért ennyire intenzíven fogalmazott aznap.

Tudom, hogy a legőszintébb bocsánatkérés sem teszi semmissé azokat a bántó szavakat. A nemi erőszak és a szexuális zaklatás bárkit érinthet, és első kézből figyelhettem meg annak fájdalmas hatásait saját családi, baráti körömben is.

A Weinstein-ügy közben egyre dagad, hatására már nem csak Hollywoodban, de itthon is felemelik szavukat a szórakoztatóipari zaklatások áldozatai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik