Kultúra

Ryan Gosling szerint Weinstein egy rendszerszintű probléma szimbóluma

A színész egy Twitter-bejegyzésben ítélte el a szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt filmmogult, akivel már többször dolgozott együtt.

Ryan Gosling együttérzését fejezte ki az áldozatokkal, és a szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt Harvey Weinsteint „egy rendszerszintű probléma szimbólumának” nevezte – írja az MTI.

A hangommal én is csatlakozni akarok azokhoz, akik a Harvey Weinstein ellen kiálló nőket támogatják. Miként sokan Hollywoodban, magam is dolgoztam vele és nagyot csalódtam magamban, amiért nem vettem észre a szexuális zaklatást és a helytelen bánásmódot. Ő egy rendszerszintű probléma szimbóluma. A férfiaknak össze kell fogniuk a nőkkel, és együtt kell küzdeniük azért, hogy a változás bekövetkezzen.

— írta a 36 éves Gosling az üggyel kapcsolatban posztolt Twitter-üzenetében.

A Golden Globe-díjas Gosling mellett olyan további hollywoodi színészek is elítélték Weinsteint, mint Tom Hanks és Leonardo DiCaprio.

Oliver Stone azonban, aki jelenleg a Puszani Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének elnökeként tartózkodik Dél-Koreában, pénteken kijelentette, hogy szerinte Weinsteint nem kellene elítélni addig, amíg be nem bizonyosodik, hogy valóban elkövette a szexuális bűncselekményeket, amelyekkel vádolják.

A 71 éves filmrendező a fesztiválon elmondta: soha nem dolgozott Weinsteinnel, és nem is ismeri túl jól, de számos „horrortörténetet” hallott már mindenkiről a filmiparban, és nem hajlandó „pletykákat” kommentálni.

Már az Oscar-akadémia és a cannes-i fesztivál vezetősége is elítéli Weinsteint
A hollywoodi filmmogul elleni vádak megdöbbentették mind a két szervezetet.

Az elmúlt napokban mintegy harminc nő, köztük olyan hollywoodi sztárok, mint Angelina Jolie vagy Gwyneth Paltrow, is arról számoltak be a nyilvánosság előtt, hogy Weinstein szexuálisan zaklatta őket, három nő pedig nemi erőszakkal is megvádolta a befolyásos hollywoodi producert.

A New York-i és a londoni rendőrség is vizsgálatot indított a felmerült vádak alapján.

Kiemelt kép: Getty Images/WireImage/ David M. Benett

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik