Sport

Baji Balázs: Talán most már tudják, hogy nem Bádzsi a nevem

Hétfőn késő este Baji Balázs beírta magát az atlétika történelmébe, ugyanis ő lett az első magyar atléta, aki futásban érmet szerzett egy világbajnokságon. A verseny után saját maga is alig tudta elhinni, hogy sikerült az álom.

Elképesztő futás és verseny volt. Nem hiszek még annak amit átéltem, igazán boldog vagyok, nem is tudom mit mondjak! Nyilván álmodoztam róla, de nem mertem elhinni, hogy ez megtörténhet. Nagyon kemény verseny volt, sok hibával futottam, nagy volt rajtunk a világbajnoki nyomás, de a végén megéreztem, hogy lehet ebből valami és mindent beleadtam

– nyilatkozott az M4 Sportnak közvetlenül a verseny után Baji és valóban bele is adott mindent, a táv második felében elképesztő teljesítményt nyújtva, mellbedobással érkezett meg harmadiknak Garfield Darien előtt. Baji elmondta, hogy sok jó és rossz élményen van túl, de mindez kellett ahhoz, hogy ezt az eredményt elérje.

Volt benne hiba, igazából egy tiszta szép futással kezdhettem volna, de a verseny maga megadta a lehetőséget, hogy vissza tudjak jönni. Nagyon sok pozitív és negatív élmény ért az elmúlt években, de ez formált engem mentálisan azzá, ahová ma értem. Nagyon mélyről jöttem föl és nagyon örülök neki, hogy ez így alakult olyan jó érzés, hogy elértem ezt az álmot, amit már nem vehet el tőlem senki!

Az első magyar sprinter, aki világbajnoki érmes, még nem tudta feldolgozni, mit vitt véghez, de humoránál volt a nyilatkozat során.

Magyar sprinter még soha nem volt érmes, nehéz elhinni, hogy én lehetek az. Még nem is tudom elhinni, de remélem hamarosan fel tudom fogni. Sikerült a csúcsra érnem, talán végre megtanulják, hogy a nevem Baji és nem Bádzsi

Baji Balázs történelmi futása:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik