Sport

Baji Balázs: Evés közben jön meg az étvágy

Remek napot zártak a magyar versenyzők vasárnap a 2017-es atlétikai vb-n, Londonban. A hétpróbázóknál Krizsán Xénia a kilencedik, a fedett pályás Európa-bajnoki bronzérmes Zsivoczky-Farkas Györgyi a 17. helyen végzett összetettben. Külön ki kell emelni, hogy Krizsán gerelyhajításban (51.25 méter) és 800 méteres síkfutásban (2:07.17) is egyéni csúcsot futott.

A nap fénypontja mindenképpen Baji Balázs volt a magyarok számára, hiszen a 110 gátas futó futamgyőztesként (13.23), összetettben az ötödik helyen jutott be a világbajnokság döntőjébe.

Nagyon jó rajtom volt, és utána is tudtam folytatni, amit elkezdtem, nem ijedtem meg attól, hogy vezetek. A döntőbe kerülés volt a legnehezebb feladat a számomra, azzal, hogy ez teljesült, egy álom vált valóra. Kár lenne most már elgörcsölni, hiszen én csak nyerhetek. Úgy gondolom, hogy holnap tudok majd felszabadultan futni

– mondta Baji a futamát követően az M4Sportnak.

A Nemzeti Sport hétfői lapszáma is idézi Bajit, aki azt mondta, hogy a világcsúcstartó Aries Merritt-től többet várt, de hozzátette, hogy az amerikai még biztosan fáradt volt a sok utazástól.

Sokszor voltam már a döntő közelében, de eddig még nem sikerült bejutnom (…) Persze evés közben jön meg az étvágy, lehet ez jó helyezés is, és ha kihozom ami bennem van, nem leszek utolsó

– összegzett Baji a hétfő esti (22.30) döntő előtt.

Eddig sprintszámban összesen két magyar döntős volt az atlétikai vébék történetében: Bakos György 1983-ban hatodik lett 110 gáton, Kovács Attila 1987-ben negyedik lett 100 méteren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik