Belföld

Gulyás Gergely gyanúsnak tartja, hogy Botka és Soros egy időben ment Brüsszelbe

Ha a baloldal kormányra kerülne, akkor első teendői közé tartozna a határkerítés lebontása, és a felső korlát nélküli betelepítési kvótát ugyancsak elfogadná – mondta Gulyás Gergely fideszes politikus szerdai sajtótájékoztatóján.

Ráadásul, csodák csodájára, Botka László éppen Soros Györggyel egy napon látogatott Brüsszelbe,

ezzel arra utalva, hogy szerinte nem lehet a véletlen műve ez a látogatás. Gulyás kitért arra, hogy a Fidesz képviselőcsoportja támogatni fogja a Velencei Bizottság javaslatainak nagy részét, amelyeket a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslathoz fűzött. Az indítványról jövő héten szavaz az Országgyűlés. A politikus a jelentés legfontosabb részének azt nevezte, hogy a testület legitim célnak ismerte el a különböző társadalmi szervezetek külföldi finanszírozásának megismerhetőségét.

Az ENSZ szakértői is a civil törvény visszavonását sürgetik
Azt szeretnék, hogy a kormány biztosítsa a megfelelő környezetet a civil társadalom szereplőinek.

“Ezeken a civil szervezeteken keresztül a magyar közélet befolyásolására van lehetőség” – és tagadta, hogy a működésüket akarnák korlátoztni, de az szerinte nem tartható fenn, hogy a jelentős külföldi finanszírozásuk “akár titokban tartható legyen”, jelenleg ugyanis csak a közhasznú és a kettős könyvvitelű civil szervezetek kötelezettek a külföldi támogatások nyilvánosságra hozatalára.

A sajtótájékoztatón Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője felszólította a Botkát is soraiban tudó MSZP-t, hogy zárja ki a soraiból Szanyi Tibort, és Szanyi mondjon le EP-tagságáról. A szocialista politikus a Facebookján azt írta, hogy “Az Orbán-világ által kifejlesztett magyar nőmodell a ‘lófejű kurva’.”, ez pedig Halász szerint alpári, vállalhatatlan, és a nőket megalázó lépés volt.

Egy újságírói kérdésre válaszolva, amely szerint állítólag Rig Lajos jobbikos képviselő pünkösdkor Badacsonyban “részegen dulakodásba keveredett”, a szóvivő úgy reagált, hogy “nem ez az első eset, amikor jobbikos képviselők megmutatják igazi arcukat”, utalva arra, hogy Szilágyi György korábban erőszakkal fenyegette meg Dömötör Csaba államtitkárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik