Média

Hivatalos: Péterfi Judit a HírTV-vel szerződött

Péterfi Judit
Péterfi Judit
Április 11-től lesz újra képernyőn az ATV volt műsorvezetője. Új riporterekkel és új vizuális megjelenéssel folytatódik a Riasztás.

Április 11-től Péterfi Judit vezetésével megújul a Hír TV Riasztás című műsora – erősítette meg a hírcsatorna csütörtökön a 24.hu március eleji értesülését, ami alapján Péterfire bízzák a bűnügyi műsor vezetését. (Márciusban még csak annyit mondott a csatorna vezetése kérdésünkre, hogy dolgoznak a Riasztás című műsor folytatásán, de egyelőre még zajlik a műsor előkészítése, mivel a stábtagokkal akkor még tárgyaltak.)

A mostani bejelentésük után viszont hivatalos, hogy Kálmán Olga után újabb egykori ATV-s műsorvezető igazol Simicska televíziójához.

Mindenki elment a Riasztástól

A mostani igazolás előzménye, hogy a Riasztás stábja nemrégiben együtt távozott a HírTV-től, hogy a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-médiavállalkozó által felvásárolt Echo TV-hez igazoljon át, így a műsort vezető Kisléghi-Nagy Rudolf is elment.

Most a csatorna azt közölte, hogy az áldozatvédelmi és bűnügyi magazin az új műsorvezető mellett új riporterekkel és új vizuális  elemekkel fogja hetente bemutatni Magyarország valódi közbiztonsági helyzetét. Hozzátették, a Riasztás továbbra is keddenként 21 órakor kerül adásba a Hír TV-n.

Péterfi Judit 13 évig az RTL Klubnál dolgozott a Fókusz és más magazinok szerkesztő-riportereként. Onnan 2013-ban a Story4 csatorna Hír24 Híradójához igazolt, ahol Bárdos András váltótársaként vezette a napi hírműsort. 2015-ben szerződött az ATV-hez, ahol eleinte az Esti Start című hírháttér műsorban tűnt fel a képernyőn. Péterfi Judit legutóbb az ATV-n a Magánszféra című műsornak volt a vezetője. Ez volt az a műsor, amely politikusok mindennapjait mutatta be. Első vendége Vona Gábor Jobbik-pártelnök volt, akivel egy edzőteremben, gyúrás közben is beszélgetett Péterfi, de később vendég volt például Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is, aki arról is vallott, hogy nem használ dezodort.

Nem egyeztek elképzeléseik az ATV-vel

Az idén januárban derült ki, hogy a Magánszféra véget ér az ATV-n. A műsor megszűnését anyagi okokkal magyarázták, legalábbis Kele Eszter, az ATV sajtósa egy közleményben azt írta, hogy Péterfi azért távozik az ATV-től, mivel anyagi elvárásait nem sikerült egyeztetni a csatorna elképzeléseivel, Péterfi dupla költségvetéssel képzelte a folytatást, amire a csatorna egy ajánlattal válaszolt ugyan, de megegyezés nem született.

Péterfi viszont azzal indokolta a műsora megszűnését, hogy az ATV vezetése nem fogadta el a Magánszféra folytatására vonatkozó javaslatát, és olyan kompromisszumokat kellett volna meghoznia, amelyeket nem tudott volna szakmailag vállalni. Hozzátette, a Magánszféra az ő tulajdona, a politikusok és a politikához közelálló emberek magánéletének ezen módon való bemutatása az ő ötlete, a műsor koncepciója pedig az ő gondolataira épült. Azt is mondta, szeretné a műsort folytatni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik