Kultúra

Oscar-gála: a szervezők bocsánatot kértek az elképesztő bakiért

Az aranyszobrokért és azok átadásáért felelő PricewaterhouseCoopers közleményben reagált a történtekre.

Mint ismeretes, történelmi blamával ért véget a magyar idő szerint éjjel rendezett 89. Oscar-gála, amelyen a díjátadóként a színpadra invitált két színészlegenda: Warren Beatty és Faye Dunaway

először tévedésből a Kaliforniai álmot jelentették be a legjobb filmnek járó aranyszobor győzteseként, holott valójában a Holdfény nyert.

Az amerikai filmakadémia díjaiért és azok a gálán kiosztásáért felelő PricewaterhouseCoopers nevű szervezet néhány órával az eseményeket követően hivatalos közleményt adott ki, melyben minden érintettől bocsánatot kértek és jelezték, már vizsgálják, hogyan kerülhetett sor ekkora malőrre.

Őszintén bocsánatot kérünk a Holdfény és a Kaliforniai álom stábjától, továbbá Warren Beatty-től, Faye Dunaway-től és minden Oscar-nézőtől azért a hibáért, amely a legjobb filmnek járó díj bejelentésekor történt. A díjat átadók tévedésből rossz borítékot kaptak, melyet felfedezve azonnal korrigáltuk a hibát. Jelenleg is vizsgáljuk, hogyan történhetett ez a botlás, amelyet mélységesen sajnálunk.

– olvasható a PricewaterhouseCoopers közleményében. Íme videón a blama felfedezésének pillanata és az, ahogyan utána a Kaliforniai álom csapata a színpadon átnyújtotta a díjakat a Holdfény alkotóinak:

Forrás: Variety

Ajánlott videó

Olvasói sztorik