Közélet

Csodás büntetés a szembejövőket reflektorukkal elvakító autósoknak

A „szemet-szemért” régi elvét alkalmazza a nemtörődöm sofőrökkel szemben egy kínai város rendőrsége.

Szitkozódott már szembejövő autósok miatt, akik felkapcsolt reflektorral (vagy csak simán rosszul beállított, vakított tompítottal) vakították el? Ha igen, valószínűleg tetszeni fog a büntetés, amit az ilyen autósokra szab ki a kínai Sencsen város rendőrsége, ahol a helyi sajtóban megjelent beszámolókból úgy tűnik, nincsen hiány a másokkal nem törődő autósokból.

A város rendőrsége egy egyszerű, ám minden bizonnyal nagyon hatásos büntetést eszelt ki a reflektorral közlekedő sofőröknek. Arra kényszerítik őket, hogy öt percen át bámulják egy rendőrautó felkapcsolt reflektorát, hogy átérezzék, milyen „nagyszerű” élmény, amikor a vakító fényt szétégeti az ember retináját.

 
Saját szemével láthatja, milyen érzés a vakító fénybe nézni
Fotó:Weibo 

A sencseni rendőrség közlése szerint egy este 61 reflektorozó autóst kapcsoltak le, akiket „mind megleckéztettek”, hogy saját magukon „érezzék a fájdalmat”, amit a többi autósnak okoztak. Ezen felül még 300 jüanos pénzbüntetést is kaptak, valamint elmagyarázták nekik, mikor lehet és kell használni a reflektort.

A The Nanfang című kínai lap beszámolója szerint a kínai internetezők szinte egy emberként üdvözölték a rendőrség kreatív büntetését. Önöknek mi a véleménye? Bevezethetné a magyar rendőrség is?


Többet nem fogja elvakítani a többi autóst
Fotó:Weibo 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik