Közélet

Soroksári gyilkosság: ismert nyomozó faggatta a férjet

A volt gyilkossági főrendőr, Kovács Lajos két órán át kérdezte a Soroksáron megölt asszony férjét.

Hetekkel ezelőtt a volt gyilkossági főnyomozó, Kovács Lajos nyilatkozott a Borsnak a soroksári tragédia kapcsán. Ezek után Kardos Lajos, az áldozat férje elhívta az ezredest a házukba, mert érdekelte az ismert szaktekintély véleménye a feleségét ért támadásról. A lap beszámolt a beszélgetés részleteiről.

A beszélgetésből kiderült, a férjet bántja, hogy van olyan rendőr, aki nem hisz az ártatlanságában. Kovács Lajos szerint azonban ez benne van a nyomozás tematikájában, hogy addig, amíg nincsenek meg a tettesek, nem zárhatják ki, mint lehetséges elkövetőt.

Az ezredest két dolog érdekel nagyon, a kulcskérdések: az egyik, hogy a tettesek hogyan kerültek a helyszínre, miért voltak ott. A másik, hogy miért vitték el a nő ruháit. „Maga sem egy egyszerű eset” – fordul közben a férjhez. „Sok gyilkosságot láttam az utóbbi harminc évben, de hasonlót, ahol nővel végeztek, és a családi háttér ilyen zaklatott volt, nem.” A férj közölte, lehet, fordított helyzetben ő is úgy gondolkodna, mint a rendőrök, akik rá gyanakszanak.

Kardos Lajos szerint felesége futás közben összekapott valakivel, aki szemtelenkedett vele. Akár meg is pofozhatta az illetőt, vagy megfenyegette, hogy feljelenti. Ez adhatott okot a személyes bosszúra. Az egykori főnyomozó és a férj arról is beszélgettek, lehetséges-e, hogy Krisztina valakivel együtt kocogott, nemrégiben ugyanis az is felmerült, hogy az utolsó napokban volt futópartnere. A férj szerint azonban párja nem nagyon kedvelte az embereket.

Kardos Lajos arra a kérdésre, miért vihették el felesége ruháit a gyilkosok, azt mondja, szerinte nyomok lehetnek rajtuk és ezt a tettesek tudták. A férj beszélt arról is, hogy – ismerve Krisztinát – tudta, hogy küzdött az életéért és megsebesítette támadóit. „Nagyon vagány nő volt. Nem félt senkitől.”

Az ezredes tudni akarta Kardos Lajostól, hogy ő hogyan ölné meg a feleségét, ha képes lenne ölni. A férj szerint nem az a kérdés, hogyan ölné meg, inkább az volna a fontos, hogy ne legyen meg a holttest. Ezt pedig úgy érné el, hogy nejlonzsákban egy mésszel teli gödörbe tenné.

Mint ismert, az áldozatot  tavaly, szeptember 25-én ölték meg Soroksáron, kocogás közben: lemeztelenítették, megkötözték, durván bántalmazták, majd megfojtották. Az áldozaton két férfi DNS-ét azonosították. A két személy a vizsgálatok szerint nem áll rokonságban egymással és valószínű, hogy az egyikőjük domináns, a másik pedig neki alárendelt volt, feltehetően az életkorából adódóan. A rendőrség nem tudja kizárni, hogy a nő ismerte a támadóját, de valószínűbb, hogy nem előre eltervezett gyilkosság történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik