Foci

Egervári már a finnek elleni meccsen „pörög”

Egervári Sándort még mindig büszkeséggel tölti el a svédek és a moldovaiak elleni siker, de már előretekint.

Ismét blogbejegyzéssel jelentkezett Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az mlsz.hu-n. A szakember elárulta, még mindig nagyon jólesik neki, hogy a Svédország és Moldova ellen aratott sikerek ekkora örömet szereztek a szurkolóknak. Ám mint írta: „az élet azonban megy tovább, a tegnap sikereiből nem lehet megélni”.

Épp emiatt a szakmai stáb tagjai már gőzerővel készülnek a Finnország elleni összecsapásra, melyet október 11-én rendeznek meg a Puskás Ferenc Stadionban.

„Beszereztük a finn válogatott legutóbbi mérkőzéseinek felvételeit, és kollégáimmal alaposan kielemezzük azokat, akárcsak a saját meccseinket, hiszen a győzelmek ellenére ez utóbbiaknak is vannak fontos tanulságai. Már gondolkozni kell az októberi Eb-selejtező keretének összeállításán is, ezért a következő másfél hét arról szól, hogy felmérjük az előző mérkőzésekről hiányzó játékosok felkészültségi állapotát.”

 

Egervári hamarosan Angliába utazik, ahol Gera Zoltán mellett Buzsáky Ákost is meglátogatja, de megfigyelik Priskin Tamást és a jelenleg még csapat nélkül lévő Lipták Zoltánt is. A közvetlen felkészülés a finnek elleni meccsre október 3-án, Telkiben kezdődik meg.

A magyar nemzeti csapat jelenleg az Európa-bajnoki selejtezők E csoportjának harmadik helyén áll. A mieinknek 18 pontjuk van, csakúgy, mint az egy meccsel kevesebbet játszó svédeknek, ám Ibrahimovicék felé húz az egymás elleni mérleg nyelve. Ők még játszanak Hollandiával is, ránk már csak Finnország vár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik