Foci

Bajnokok Ligája: fél lábbal a nyolc között a City

Eindhovenben nem született gól, így minden nyílt a visszavágó előtt.

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcai közül szerdán az utolsó két odavágót is lejátszották. A kiírásnak megfelelően a csoportmásodikok otthonában rendezték az első mérkőzést, így a Manchester City a Dinamo Kijev, míg az Atlético Madrid a PSV Eindhoven vendége volt.

Dinamo Kijev – Manchester City

A hazaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, Yarmolenko lövésszerű beadása kicsúszott Hart kezéből, és a kapufára pattant a labda. A City negyedóra játék után megszerezte a vezetést, egy szöglet után Sergio Agüero elé került a bőr, ő pedig nem hibázott (0-1).

Az előny birtokában már nyugodtabban játszott Manuel Pellegrini csapat, több veszélyes helyzetet is ki tudtak alakítani, de Agüero és Yaya Touré is pontatlan volt. Az angol bajnokság negyedik helyezettje a 40. percben újabb gólt szerzett, az első gólt szerző argentin tette Sterling elé a játékszert, ő pedig átlőtte a hosszúra, az érkező David Silva pedig bepasszolta (0-2).


Az öltözőben alapos fejmosást kaphattak a kijevi futballisták, hiszen gyorsan összejött a szépítés. Vida bal oldali beívelését Otamendi kifejelte, de Buyalskyy ráküldte, amely a védőn megpattanva került a hálóba (1-2).

A gól után becsülettel küzdött mindkét csapat, de igazán nagy helyzet egyik oldalon sem alakult ki. Egészen a 79. percig, akkor a hazaiak gólszerzője lőtt Yarmolenko előkészítése után, de Hart kitornázta a jobb alsó elől.

Az utolsó percekben végleg eldönthette volna a párharcot a City, de Yaya Touré három lépésről a bal alsó mellé bólintott. Az elefántcsontparti az utolsó percben már nem hibázott, 21 méterről csavart a jobb felsőbe (1-3), így a lényegi kérdések megválaszolásra kerültek.

PSV Eindhoven – Atlético Madrid

A jó iramú első félidőben Vietto és Griezmann járt a legközelebb a gólhoz a vendégek részéről, de az argentin pöckölését a gólvonal elől ki tudta rúgni Bruma, míg a francia egy az egyben ment a kapusra, de Zoet védeni tudta az emelést. Az eindhoveniek egy büntetőt kérhettek számon a játékvezetőn , Locadia esett össze Gabi mellett, de Orsato sípja néma maradt.

Pröpper lábában maradt a PSV vezetése, de kapura húzott lövését Oblak reflexmozdulattal hárítani tudta.

A fordulás utáni első 15 percben inkább a madridiaknál volt többet a labda, de a legveszélyesebb helyzet mégis az ő kapujuk előtt adódott. Egy beadás után Koke becsúszva mentett, de kis híján a saját kapujába pattant a labda. A 62. percben már mindenki gólt látott, Godin hiába fejelt a kapuba, de előtte felmászott védője hátára, így a spori érvénytelenítette a találatot.

A 68. percben egy hatalmas esélyt kapott az Atlético, mert Pereiro szűk 15 perc alatt összeszedett két sárgát, így mehetett zuhanyozni. A tíz emberre fogyatkozó vendéglátók a hátralévő bő húsz percben a felezővonalat is alig lépték át, viszont a védekezésük masszív volt.

A csereként beálló Fernando Torres járt a legközelebb a gólhoz, de lövésébe egy védő belefeküdt. A gólnélküli döntetlen azt jelenti, hogy minden nyílt a visszavágó előtt.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés

Dinamo Kijev – Manchester City 1-3 (0-2)
Gólszerző: Buyalskyy (59.) illetve Agüero (15.), Silva (40.), Touré (90.)

PSV Eindhoven – Atlético Madrid 0-0
Kiállítva: Pereiro (68.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik