Tudomány

Lázadás a Facebook ellen egy videó miatt

facebook (Array)
facebook (Array)

A felvételeken az látható, ahogy egy kisbabát sorozatban mártanak alá egy vödör vízben fejjel lefelé, a lábánál fogva.

Rengetegen kiakadtak pénteken délelőtt a közösségi oldalra, miután az úgy döntött, nem hajlandó eltávolítani egy zavarba ejtő videót, melyen egy kisbabát a lábánál fogva, fejjel lefelé mártogatnak egy vödör vízbe.

A BBC szerint a csecsemőt tartó nő hanglejtése inkább játékos, mint agresszív, ezért nem valószínű, hogy büntetést láthatunk a felvételeken.

Ez azonban nem hatotta meg a gyermekekkel szembeni erőszak ellen fellépő brit szervezet. Az NSPCC szerint egyértelműen kiskorúval szembeni visszaélés, ami a videóban történik.

“Ez nem egy elszigetelt eset. Ez egy olyan tartalom, amelyet sokan zavarónak tartanak, ráadásul bárki számára hozzáférhető” – mondta a társaság gyermekvédelmi vezetője.

Cáfolta azt az állítást, hogy a képeken “baba jógát” láthatnánk: szerinte a csecsemő olyan erőszaknak volt kitéve, amely akár maradandó károsodást is okozhatott volna neki.

A kritikus hangok ellenére a Facebook úgy döntött, nem távolítja el a videót, és meg is védte álláspontját. Korábbi tapasztalatok alapján ugyanis úgy vélik, hogy a közzététel a gyermek megmentéséhez is hozzájárulhat – fejtették ki.



Forrás: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik