Videó

13 órán át építettük a LEGO döbbenetesen nagy csillagrombolóját

110 centiméter hosszú, 66 centiméter széles és 4784 elemből áll. Összerakni akár két napba is telhet, az utolsó órákban már rendesen fájnak az ember ujjai, de a végeredményért cserébe ez csekély áldozat.

A LEGO 1999 óta gyárt Star Wars tematikájú készleteket, és ezen idő alatt összesen 13 különböző csillagromboló modellt dobtak piacra. A legutóbbit október 1-én, ez a 75252-es kódszámú Imperial Star Destroyer, ami a Ultimate Collector Series termékcsaládot bővíti. Az ide tartozó szettek kifejezetten az idősebb korosztályt célozzák, igazi gyűjtői darabok, több ezer alkatrészből, akár napokon átívelő építési folyamattal. Így van ez az általunk összerakott csillagromboló, a Star Wars: Egy új reményből ismerős Devastator esetében is, ami összerakva sokkal inkább dísz, mintsem játék.

A végeredmény 44 cm magas, 110 cm hosszú és 66 cm széles, és a méretéből kifolyólag a modell egybe van építve azzal az állványával. Ugyan kapunk mellé két minifigurát (ami elég szegényes felhozatal), de őket is csak a talpra tudjuk felállítani a készlet mellé járó információs táblácska mellé, ugyanis a csillagrombolónak nincs olyan játszható belső része, mint a tavaly kiadott UCS Millennium Falconnak.

Mindez ugyanakkor egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem egy végletekig kidolgozott űrjárművel van dolgunk. A forma, a megvalósítás, a hajtómű, a hajótest és a parancsnoki híd apró részletei szemet gyönyörködtetőek, és ha valaki hajlandó ezért a készletért kifizetni az érte kért 230 000 forintot, az biztos lehet benne, hogy egy olyan építménnyel gazdagodik, aminek mindenki a csodájára fog járni.

Legfrissebb videók
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik