Tech

Sírva fog röhögni, ha megtudja, melyik a legnépszerűbb emoji

Az élet sava-borsa benne van a felhasználók kedvenc hangulatjelében.

Nagyon fontos információt hozott napvilágra az Apple, kiderült, hogy az amerikai iOS- és Mac-felhasználók körében melyik emoji a legnépszerűbb. Meglepő, de nem a szerelmes szemű sárga gömböcöt, vagy a szívecskét, hanem a sírva röhögős emojit használják legtöbbször az Apple eszközein. A tragikomikus fejecske egyszerre örül és szipog, így tökéletesen fejezi ki egyben az élet derűjét és depresszív mélységeit.

A top 10-be bekerült még többek közt három szerelmes gesztus, sírós, gondolkodós, szemmeresztős fejecske, illetve a koponya.

Forrás: Apple

Mindez az Apple azon jelentéséből derül ki, amiben azt ismertetik, hogyan gyűjtik és anonimizálják az iOS és macOS-ben gyűjtött felhasználói adatokat, amiket a felhasználói élmény fejlesztéséhez használnak fel.

A legnépszerűbb emojik ismerete például abban segíti a céget, hogy azokat könnyebben elérhetővé tegyék felületeiken, intelligensebb ajánlásokat adjanak szoftvereik.

Nemcsak az almás cég eszközein nyerő az első helyre jutott emoji, de a Twitteren is ezt használják a legtöbbször az Emoji Tracker online szolgáltatás szerint, ahol valós időben követhetjük, hogy melyik hangulatjelre nyomtak rá a felhasználók a mikroblogon.

Ráadásul amikor 2015-ben az Oxford Angol Szótár az év szavának választotta az “emojit”, a sírva röhögős fejet választották illusztrációként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik