Tech

Mesterséges intelligenciával bővíti a mindennapokat a Microsoft

A Microsoft éves Ignite nevű informatikai konferenciáján mutatta be új, mesterséges intelligenciát és kevert valóságot is alkalmazó megoldásait, különös figyelemmel az oktatás, ügyfélkapcsolat, vállalat képviseleti területekre szánva azokat.

A redmondiak Orlandóban megrendezett eseményén jelentették be, hogy a cég olyan jól ismert termékei, mint az Office 365, a Windows 10, az Azure platform, a Dynamics 365, és a Microsoft AI miként bővültek még hatékonyabb adatgyűjtő- és kezelő, valamint mesterséges intelligencia funkciókkal.

Két új konstrukció

A Microsoft két új csomagajánlatot állított össze, amiket elsősorban a tanulóknak és tanároknak, valamint a vásárlókkal, ügyfelekkel közvetlen kapcsolatban lévő dolgozóknak szánnak.

A Microsoft 365 F1 az Office 365, a Windows 10, és az Enterprise Mobility + Security termékeket kínálja együtt és becslések szerint több mint 2 milliárd közvetlen ügyfélkapcsolati munkát végző, „első vonalbeli” dolgozó munkavégzését könnyítheti meg.

A Microsoft 365 Education nevű csomag az Office 365 for Education irodai szoftvercsomagot tartalmazza a Minecraft Education Edition alkalmazással kiegészülve

A Microsoft 365 továbbfejlesztett veszélyforrások elleni védelemmel (Advanced Threat Protection) érkezik, amely többek között a SharePoint Online,  a OneDrive for Business és a Microsoft Team erőteljesebb védelmét, adathalászat szembeni ellenállóságát, a felhőszolgáltatásokban és a helyi szerveren tárolt felhasználói adatok elleni támadásokat jelző rendszerek működésének összehangolását jelenti.

Intelligens keresés és segítség a rendszergazdáknak

A keresést mesterséges intelligencia és gépi tanulás teszi minden korábbinál hatékonyabbá, amely a Microsoft 365 összes alkalmazására kiterjed. Újdonság a Bing vállalkozásoknak kifejlesztett változata, a Bing for Business, amely a felhasználó által megadott tényezőkre alapuló, kontextusfüggő kereséseket hajt végre a szervezeten belül és azon kívül is.

Microsoft Teams és Skype for Business egyben

A Microsoft az intelligens kommunikáció elsődleges eszközeként tekint a Microsoft Teams alkalmazásra. Ebbe tervezik integrálni a Skype for Business Online funkcióit, valamint további kognitív és adatkezelő megoldásokat, így a Teams ezen túl képes lesz egy platformon összefogni az Office 365-ben együtt dolgozók munkáját.

Előtérben a kvantum

A vállalat vezetői és szakemberei arról is beszéltek, hogy az új kvantumszámítógépek miként járulhatnak hozzá az emberiség előtt álló legnagyobb kihívások megoldásához.  A Microsoft már 12 éve dolgozik kvantumszámítási technológián, most pedig egy új programozási nyelvvel és fejlesztéshez szükséges eszközöket nyújt ahhoz, hogy „nagy kérdéseket tegyenek fel, és nagy válaszokat kaphassanak a milliárd párhuzamos univerzummal kapcsolatban.”

Megújult felhőszolgáltatások

Az SQL Server 2017 elsőként lesz alkalmas Windows, Linux és Docker konténerek futtatására, így a fejlesztők az általuk preferált nyelven és környezetben írhatják meg intelligens alkalmazásaikat. Ez, a hatékonyság növelése mellett, az adatvédelmet is erősíti. Szintén elérhetővé vált a teljesen automatizált Database Migration Service és az SQL DB Managed Instance, amelyek a telephelyi SQL szerver adatbázis átmozgatását könnyítik meg Azure SQL-be.

A Microsoft Cognitive Services új változata pedig lehetővé teszi, hogy a fejlesztők mesterséges intelligenciát építhessenek be az alkalmazásaikba. Ilyen a szövegelemzés, a nyelvhasználatból következtethető attitűd-elemzés, egy szöveg kulcskifejezéseink és nyelvének azonosítása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik