Tech

Több száz lakót zártak ki az elromlott okos ajtózárak

A LockState nevű okosajtózárakat gyártó cég ügyfelei valószínűleg visszatérnek a hagyományos megoldásokhoz, miután egy frissítés kiütötte eszközük szoftverét. Még szerencse, hogy a vásárlók valódi kulccsal ki tudták nyitni a lakást.

Közel 500 vásárlónak okozott kellemetlenséget egy szoftveres hiba, aminek következtében a LockState nevű cég okosított “RemoteLock 6i” ajtózárai működésképtelenné váltak. A 469 dolláros (kb. 121 ezer forint) eszközt főleg üzleti célra ajánlják, és sok szállásadó is használja arra, hogy a vendégek belépéseit appon keresztül kövesse a távolból.

A galibát egy frissítés okozta: valójában a 7i modellhez szánt program érkezett meg a wifis eszközre, aminek letöltése után a zár szoftvere nem tudott csatlakozni a cég webes szolgáltatásához, így nemcsak hogy a zárak nyitását, de a szükséges javítást sem lehetett távolról elintézni,  így két megoldást ajánlottak e-mailben az érintetteknek.

Forrás: LockState

A leggyorsabb eljárásként azt javasolta a gyártó, hogy a vásárló távolítsa el a zárat az ajtóból, és postázza vissza nekik, ez esetben egy hét alatt megjavítják az eszközt. Máskülönben két hetet kell várniuk az újabb szállítmányra. Szerencsére a zárakat az okos zár mellé küldött hagyományos kulcsokkal ki tudták nyitni a vásárlók.A helyzetet még tovább bonyolítja, hogy a LockState a szállásmegosztásokkal foglalkozó Airbnb Host Assist tagja, és körülbelül 200 érintett egyben szállásadó is, akiknek a hiba folytán változtatniuk, vagy törölniük kellett megbeszélt foglalásaikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik