Tech

Felrobbanó Samsung telefontól égett meg egy 5 éves kislány

A telefon töltés közben robbant az alvó kínai kislány arcába.

Súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba egy ötéves kislány a kínai Guizhou tartományban, miután az arcába robbant egy Samsung okostelefon – jelentette a helyi sajtó. A beszámolók szerint a kislánynak olyan nagy fájdalmai vannak, hogy alig tud aludni, a szájánál szenvedett sérülések miatt pedig nem tud sem beszélni, sem pedig enni.

A kislány apja a helyi sajtónak elmondta: a Samsung Note 4 telefon azután robbant fel, hogy estére töltőre rakta. Elmondása szerint hajnali négy órakor ébredt fel egy nagy durranásra, amit azonnal lánya kétségbeesett sírása követett. Ekkor látta, hogy az ágyuk mellett töltődő telefon felrobbant, megégetve a mellette fekvő lánya arcát, és kezét. A kislány apjának csak a haja égett meg, míg anyjának, aki a férfi másik oldalán feküdt, nem lett semmi baja.

Felrobbanó Samsung telefontól égett meg egy 5 éves kislány 1
Arca és keze is megégett a kislánynak, miután felrobbant mellette a Samsung telefon

A kínai sajtóban csak Feng álnéven említett férfi elmondta, hogy a telefont augusztusban vásárolta egy helyi boltban, 2699 jüanért (115 ezer forint).  Az egyik helyi újság riportere felkereste a kérdéses üzletláncot, aminek tulajdonosa kijelentette, hogy az nem volt hamisítvány, és a helyi hatóságok is megerősítették, hogy a bolt hivatalos Samsung viszonteladó.

Felrobbanó Samsung telefontól égett meg egy 5 éves kislány 2
Töltés közben robbant a kislány arcába a Samsung okostelefonja

Az üzletlánc a beszámolók szerint tízezer jüant adott a kislány kezelési költségeire, és felvették a kapcsolatot a Samsunggal, ami jelenleg is vizsgálja az esetet. Feng elmondása szerint a dél-koreai cég egyik munkatársa már meg is látogatta őt otthonában, és azt mondta neki, a robbanást feltehetően egy hamis akkumulátor okozta. Feng azonban állítja, nem cserélte ki a telefon aksiját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik