Nagyvilág

Kigyulladt a Samsung felrobbanó akkumulátorait gyártó kínai üzem

Több mint száz tűzoltó küzdött a lángokkal, amit hibás akkumulátorok okoztak.

Tűz ütött ki abban a kínai gyárban, ahol a felrobbanó és kigyulladó akkumulátorairól ismerté vált Samsung Galaxy Note 7 akkumulátorait gyártották – jelentette a helyi sajtó. A lángok helyi idő szerint szerda hajnalban csaptak fel a Tianjin városában található üzemben, de az a Samsung SDI közlése szerint „kicsi volt”, és hamar el is oltották.

A „kis tűzhöz” a helyi tűzoltóság közlése szerint 19 tűzoltóautót vezényeltek ki, és 110 tűzoltó küzdött a lángokkal. A tűzoltóság közlése szerint lítium-ion akkumulátorok, valamint félkész termékek gyulladtak ki a gyártórészlegen. A tűzben senki sem sérült meg.

Az akkumulátorgyártó cég szóvivőjének elmondása szerint a tűz nem a gyártósorokon tört ki, hanem egy hulladéktárolóban, ahol egyebek mellett hibás akkumulátorokat tároltak. Shin Yong-doo közlése szerint a tűz nem befolyásolta a termelést – írta a Reuters.

A Samsung SDi öt akkumulátorgyárat üzemeltet Kínában, amik közül a most kigyulladt üzem a legnagyobb. Ebben gyártják a koreai vég telefonjaiba szánt kis akkumulátorokat, köztük azokat is, amiket a Galaxy Note 7-be szereltek – írta az esettel kapcsolatban a Guardian. A termék forgalmazását tavaly be kellett szüntetni, miután kiderült, hogy kigyulladhat az akkumulátora.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik