Tech

Ma felrobbantja a Facebookot a szeretet

Ma csak úgy tűzijátékoznak majd a szívek a bejegyzések alatt, mert a béke és a szeretet napja van. Küldjön mindenki cukimuki békegalambot, és szívecskézze tele az üzenőfalat jól!

Ma van az Egyesült Nemzetek Szervezetének hivatalos Nemzetközi Békenapja. Az ENSZ 1981-ben határozott egy tematikus ünnepnap bevezetéséről, amelyet először 1982-ben tartottak meg. Eredetileg minden szeptember harmadik szerdáján, 2002 óta pedig rögzítve, minden szeptember 21-én következik el a jeles nap, amely persze nem számít általános munkaszüneti napnak, viszont fontos üzenete van.

A szervezet megfogalmazása szerint ezen a napon a tagállamoknak, illetve bővebben az egész emberiségnek az a szép feladata, hogy felhívja a figyelmet a béke megőrzésének fontosságára, illetve minden lehetséges módon tegyen tanúbizonyságot a béke iránti elkötelezettségéről. Elvileg a mai napon a világszerte tartó fegyveres konfliktusok résztvevőinek is tűzszünetet kéne tartaniuk (aztán persze jó kérdés, megteszik-e emiatt).

Nos, a jelek szerint a maga módján a Facebook is ünnepel, méghozzá egy kifejezetten egyszerű képlet alapján. Náluk ugyanis

BÉKE = SZERETET <3

Aki ma belép a közösségi oldalra, az idővonalán nagy valószínűséggel találhat egy kis animációt, amelyben a békegalamb átváltozik a Facebook kibővített lájk-emotikonjai közül a szívecskévé, méghozzá így:

Mindamellett, hogy ezt az animációt mi magunk is továbboszthatjuk, a mai napon más extrákat is tapasztalhatunk. Például, ha bármilyen bejegyzést a szívecske emoticonnal lájkolunk, egy hatalmas “szívrobbanás” effektet látunk, majd egy apró, felugró ablakban még meg is köszöni az oldal, hogy a béke világnapján adtunk valakinek egy kis szeretetet. Így, ni:

facebook-laav

Szóval, boldog Béke-napot, kedves Facebook-felhasználók. Lehet mondjuk a mi ünneplésünk az, hogy megtiszteljük egymást legalább ma azzal, hogy nem trollkodunk kommentekben? Inkább áradjon a szeretet, a békesség, meg a sör. Köszönjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik