Tech

Mi hiányzott az életünkből? Ja, igen, az okos mérőszalag!

Horváth Balázs
Horváth Balázs

újságíró. 2016. 07. 10. 09:02

A Bagel minden ezermester álma, maga a megtestesült barkács gyönyör.

Küldjük nyugdíjba a hagyományos mérőszalagot, kukába a colostokkal, nem kell többé centi! A Kickstarter ismét kitermelt egy olyan eszközt, ami a tech megszállottakban azonnal birtoklási vágyat ébreszt, főleg, hogy a Bagel a szokásosnál is átgondoltabb koncepción alapul.

A hétköznapi eszközök digitalizálásának csúcsteljesítményéről van szó, hiszen a Bagel névre keresztelt okos mérőszalag egyszerre három funkciót kínál. Az első áll legközelebb a klasszikus mérési módszerekhez, a különbség annyi, hogy ehhez nem a megszokott szalagot, hanem egy strapabíró zsinórt használ. A lemért távolságot egy aprócska kijelző mutatja digitális formában, ami a készítők szerint sokkal pontosabb eredményeket hoz.

A Bagel másik üzemmódjában egy görgőt használ a méréshez, ami akkor jön jól, ha csak az egyik kezünket használhatjuk, vagy a mérendő felület nem egyenes. Végül ott van a lézeres mód, ha egymástól nagyobb távolságra lévő felületek közötti távolságot szeretnénk megtudni. Ez kizárólag vízszintes és függőleges mérésre alkalmas. A zsinórral maximum 3, a görgővel 10, a lézerrel 5 méteres távolságok mérhetők.

Ezzel még mindig nincs vége a Bagel képességeinek, mivel a tervezők az eredmények rögzítésében is segíteni szeretnének. Az eszköz egy gombnyomással elmenti a legutóbbi mérést, ami mellé még hangjegyzet is fűzhető, hogy tudjuk, mi volt a 3 méter 15 centiméter. A mindössze 32 megabájtos memória összesen 100 mérési eredményt tárol, de ez nem gond, mivel a hozzá fejlesztett app (iOS, Android) Bluetooth útján fogadja és rendszerezi az adatokat.

A Kickstarter kampányból még 25 nap van hátra, és már eddig is közel félmillió dollárt áldoztak az érdeklődők a modern kori mérőszalagra – azaz zsinórra. A Bagel ára nem mondható túlzónak: a legolcsóbb verzió már 69 dollárért, azaz nagyjából 20 ezer forintért megrendelhető. A Bagel Labs novemberi szállítást ígér, így aki karácsonyra meglepne vele valakit, annak már csak addig kell vágnia a centit!

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.