Tech

Zavargásveszély miatt fújták le az első VR-pornó fesztivált

A túl nagy érdeklődés miatt kellett bezárni az első virtuálisvalóság-pornó fesztivált Tokióban – írja Eizo Wu, japán bloggerre hivatkozva a Newsweek.

fotó: Hatena blog
fotó: Hatena blog

A rendezvény szervezői azt akarták bemutatni a nagyközönségnek, hogy hol tart a pornóipar az egyre gyorsabban fejlődő virtuálisvalóság-technológia adaptálásában. Az érdeklődők várható számát nagyon alábecsülték, és erre csak akkor jöttek rá, amikor elképesztő tömeg kezdett el gyülekezni az Akihabara negyedben tartott fesztivál bejáratánál. Ráadásul mindenki nagyon eltökélt volt, hogy bármi lesz is, kipróbálja a VR-pornót. Wu azt írja, komolyan félt tőle, hogy kitör az őrület, mert lehetetlennek tartotta, hogy bárki kontrolálni tudja tömeget. A szervezők is úgy látták jobbnak, ha visszavonulót fújnak.

Pedig varázsgömb nélkül is láthatták volna előre, hogy valami hasonló fog történni. A Google statisztikái szerint 2014 óta közel tízezer százalékkal nőtt meg az érdeklődés a virtuális pornó iránt, amit csak tovább fokozott a HTC Vive és az Oculus Rift tavaszi megjelenése, illetve az, hogy a nagyobb szolgáltatók, mint a Pornhub elkezdtek rájuk tartalmakat gyártani. A becslések szerint 2025-re a pornóipar virtuális szegmese egymilliárd dolláros üzletággá hízik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik