Tech

Mostantól bárki szájába adhatunk bármit a tévében

Azért jó a 21. század, mert egy csomó érdekes kütyü, meg technológiai vívmány között élhetünk, melyek egy része nagyon hasznos, más része meg inkább haszontalan, de olykor legalább szórakoztató. Mindenki döntse el maga, hogy az alább látható érdekesség melyik kategóriába tartozik.

A Face2Face egy olyan megoldás, ami valós időben másolja le az arcunk mozgását, és megjeleníti azt úgy, hogy a képernyőn szereplő figura is ugyanazt csinálja, amit mi. Ha grimaszolunk, ő is grimaszol, ha felvonjuk a szemöldökünket, ő is ezt teszi, és ha mosolygunk ő is vidám lesz, de egyszerűbb mindezt videón megmutatni, mint beszélni róla. Íme:

Hardveresen nincs szükség különösebben komoly büdzsére, elég egy normális webkamera, ami észleli az arcunk mozgását, eredményként pedig akár Donald Trump, vagy Vladimir Putyin vonásait is kedvünk szerint igazíthatjuk, hangulatunk függvényében. Ugyanakkor azt azért érdemes tudni, hogy a szoftvert senki nem fogja megtalálni a torrentoldalakon, vagy valamelyik internetes áruházban, mégis a megoldás nagyon érdekes lehet azokban az iparágakban, ahol a virtuális arcmozgatás kiemelten fontos (például az animációs filmek esetében).

Mindez azonban apróbb etikai kérdéseket is felvethet más területeken, de talán még nem kell ilyesmin gondolkodni, hiszen a technológia csiszolásra szorul, ám mégis jó tudni, hogy hamarosan akár az ilyen trükkökre is odafigyelhetünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik