Tech

A Google kiválóan beszél malacul, de pulykául is tud

Ha esetleg nem tudná, milyen hangot ad a pulyka, vagy a hosszúszárnyú bálna, a Google kereső leírja és le is játssza.

Sokszor kerülnek bele a Google kereső funkciói közé nagyszerű, világjobbító eszközök, de a jelek szerint néha egyszerűen csak valami vicceset, vagy szórakoztatót szeretnének beépíteni a szolgáltatásba a fejlesztők. Az egyik újdonságot ráadásul nem is hirdették meg hivatalosan, csak elkezdett terjedni az interneten, hogy a kereső már tud ilyesmit is.

Ha beírjuk a keresőmezőbe mondjuk a “mit mond a malac” kifejezést, a sokféle releváns találat fölött kis képen láthatjuk az állatról készült grafikát, valamint azt a hangot, amit a magyar nyelv szerint kiad (jelen esetben ez a röff). Ha esetleg nem magyar a Google szolgáltatásokban általunk használt alapértelmezett nyelv, akkor természetesen azon kell feltenni a kérdést, amit használunk, angolul például a “what does the pig say” működik. Mutatjuk, hogyan:

A keresett állat hangja alatt egyébként néhány további állat is megjelenik, akiket szintén végigkattintgathatunk. Érdemes a keresőben több egyéb állattal is kísérletezni, ugyanis a további kis képeknél még több gyöngyszemet lehet találni. A hírek szerint azokat az állatokat jelenítik meg így, amire a legtöbben keresni szoktak, és hangként a leginkább jellemzőt választották a Google kísérletező kedvű munkatársai. Viszont érdekes módon a róka nincs az elérhető állatok között, talán azért, mert sokan csodálkoznának, amikor a “What Does The Fox Say” című slágerre keresnek, ehelyett egy kis képet és egy valódi állathangot kapnak eredményül. Más kérdés, hogy én ennek jobban örülnék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik