Tech

E-papír kijelzős butaórát mutat be a Sony

Sok társához hasonlóan ez a kütyü is a csuklónkat támadja le, de ez a viselhető készülék sokban különbözik az eddig napvilágott látott okosóráktól.

A Sony pontosan egy évvel ezelőtt, tavaly novemberben számolt be arról, hogy a Makuake nevezetű japán közösségi finanszírozási oldalon egy vadonatúj viselhető kütyü projektbe kezdett. A kezdeményezés most végre révbe ért, melynek eredményeképp a FES Watch nevet kapott karóra a héten megérkezik a boltokba.

Snap938

Nem árt gyorsan tisztázni, hogy a FES Watch nem egy okosóra kategóriás termék, hanem tulajdonképpen egy hagyományos karóra, melynek szinte teljes felületét egy e-papír kijelző uralja. A mindenképpen egyedi elgondolás mentén fejlesztett újdonság tehát nem tud túl sokat, sokan azonban nem is várnak el egyebet egy ilyen kütyütől, mint a pontos idő fix megjelenítését, illetve némi személyre szabhatóságot.

A Sony különc viselhető kütyüje november 21-től, tehát e hét szombattól első körben Japánban lesz kapható: az árcédulán 29700 jenes, vagyis átszámítva mintegy 70 ezer forintos összeg lesz olvasható. Azt egyelőre nem tudni, hogy a FES Watch mikor lesz kapható Japánon kívül is.

Snap939

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik